Petrolul s-a scumpit, investitorii urmăresc starea economiei americane şi stocurile

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2007

Preţul petrolului a urcat, ieri, deoarece investitorii s-au arătat îngrijoraţi de starea de sănătate a economiei americane ca urmare a aşteptărilor legate de scăderea stocurilor de combustibili din Statele Unite, cel mai mare consumator mondial de energie. Petrolul american s-a scumpit, ieri, cu 22 de cenţi, până la 71,95 dolari pe baril, în timp ce preţul barilului Brent, din Marea Nordului, a urcat cu 21 de cenţi, până la 70,76 dolari. Agravarea crizei creditelor ipotecare cu risc ridicat din SUA a dus la tensionarea pieţelor financiare şi a slăbit încrederea consumatorilor din Statele Unite până la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. Petrolul a avut o evoluţie relativ pozitivă în contextul turbulenţelor din piaţa internaţională, însă preţul barilului de ţiţei american a scăzut faţă de nivelul record de 78,77 dolari atins pe 1 august, deoarece unii investitori sunt îngrijoraţi că o epuizare a surselor de finanţare la nivel global va afecta economia la un nivel mai extins şi va eroda cererea de petrol.

Unii dintre analişti susţin că oferta de petrol va satisface cu greu cererea din această iarnă, în cazul în care Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu măreşte producţia. Estimările pieţei vizează o scădere a stocurilor de benzină din Statele Unite cu 1,7 milioane de barili, iar a celor de ţiţei cu 800.000 barili săptămâna trecută, în condiţiile în care aceste date ar trebui să fie anunţate în cursul zilei de miercuri.

Oficialii OPEC au insistat că piaţa mondială este bine alimentată cu ţiţei şi că limitarea stocurilor de combustibili de transport este cauzată mai ales de problemele de rafinare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb