"Petrom" a obţinut un câştig de 1,53 de miliarde lei

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2009

Acţiunile SNP s-au apreciat, ieri, cu 2,8%

Cea mai mare companie autohtonă, Petrom, a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 1,53 de miliarde lei, cu 32,82% mai mic faţă de perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri a companiei s-a redus, în primele trei trimestre ale anului, la 9,45 miliarde de lei, după ce, în perioada similară a lui 2008, afacerile companiei însumau 13 miliarde lei.

Mariana Gheorghe, directorul general al companiei a declarat:

"Rezultatele noastre cumulative pentru primele nouă luni au fost afectate de preţurile mai mici la ţiţei, condiţiile economice dificile şi de deteriorare a marjelor, marcate de declinul în sectoarele industriale şi comerciale".

"Pe termen scurt, ne aşteptăm ca sectorul de petrol şi energie, precum şi condiţiile macroeconomice din România să fie marcate de volatilitate. Ca răspuns la mediul economic dificil, ne vom concentra asupra direcţiilor noastre strategice şi investiţiilor susţinute, în timp ce vom continua revizuirea opţiunilor noastre de restructurare şi evaluarea oportunităţilor de afaceri".

Veniturile totale ale "Petrom" s-au diminuat cu 29% în primele trei trimestre din acest an, la 10,68 miliarde lei, comparativ cu încasările din perioada similară a anului trecut, de 15,08 miliarde lei. În schimb, compania şi-a redus cheltuielile cu 27%, de la 12,23 miliarde lei, la 8,94 miliarde lei (2,11 miliarde euro).

La finele lunii septembrie, anul acesta, compania a obţinut venituri din exploatare în sumă de 9,7 miliarde lei, cu aproape 28% mai mici faţă de acceaşi perioadă din 2008. O tendinţă similară au urmat şi cheltuielile din exploatare ale societăţii care s-au redus cu 22,03% faţă de primele nouă luni din 2009, la 8,54 miliarde lei. Astfel, compania a obţinut un profit din exploatare de 1,15 miliarde de lei, faţă de 2,5 miliarde de lei cât raportase la finele lunii septembrie 2008.

"Petrom" este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul SNP. Acţiunile companiei au înregistrat, ieri, o apreciere de 2,8%, la 0,257 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb