Pfizer la 175 de ani - Peste 1.3 miliarde de oameni beneficiază de terapiile sale inovatoare

R.S.
Miscellanea / 17 iulie

Mirela Iordan, Pfizer

Mirela Iordan, Pfizer

De-a lungul celor 175 de ani de existenţă, Pfizer s-a impus ca un lider global în domeniul farmaceutic, având o influenţă majoră asupra progresului medicinei. De la primele descoperiri din secolul al XIX-lea şi până în prezent, compania a avut un impact profund asupra sănătăţii publice şi tratamentelor medicale. Astăzi, peste 1,3 miliarde de persoane, adică a şasea parte din populaţia globului, beneficiază de terapiile inovatoare ale Pfizer, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, de la descoperirea penicilinei la descoperirile precum teoria germenilor bolilor de către Louis Pasteur şi Robert Koch, anestezia introdusă de William T.G. Morton şi antisepticele utilizate de Joseph Lister, a structurii ADN-ului descoperită de Watson, Crick şi Franklin în 1953, până la tehnologia CRISPR-Cas9 pentru editarea genomică în 2012, fiecare deceniu a adus inovaţii care au schimbat modul în care înţelegem şi tratăm bolile.

În acest context, o contribuţie semnificativă a avut-o compania Pfizer: începând cu contribuţia la producţia de masă a penicilinei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Pfizer a salvat nenumărate vieţi şi a schimbat cursul tratamentelor pentru infecţiile bacteriene.

Această tradiţie în inovaţie a continuat cu producerea tetraciclinei şi a altor antibiotice, consolidând poziţia Pfizer în linia întâi a luptei împotriva bolilor infecţioase.

Lupta împotriva cancerului - prevenţie, detectare timpurie şi tratament inovator 

Începând cu secolul XXI, Pfizer şi-a concentrat eforturile pe inovaţiile în oncologie şi terapiile pentru boli rare.

Un exemplu notabil este dezvoltarea medicamentelor utilizate în tratamentul cancerului de sân metastatic, care le oferă pacientelor o nouă speranţă şi opţiuni de tratament mai eficiente.

Cancerul reprezintă a doua cauză principală de deces în România, iar povara bolii este aşteptată să crească semnificativ în următorii ani.  

Privind în viitor, dar pornind de la lecţiile trecutului, specialiştii Pfizer lucrează constant pentru a îmbunătăţi accesul la o îngrijire de calitate şi tratamente inovatoare pentru pacienţii oncologici din România, punând la dispoziţie totodată inovaţii din marea reţea de cercetare şi dezvoltare pe care Pfizer o deţine la nivel global. 

"Aproximativ 40% din toate investiţiile în cercetare şi dezvoltare la Pfizer sunt direcţionate către oncologie. Astfel, avem un portofoliu robust şi diversificat, cu peste 50 de programe în dezvoltare pentru peste 15 tipuri de cancer, printre care ovarian, sân, prostată, pulmonar, limfom Hodgkin şi mai mult de 25 de molecule noi. Până în 2030, ne-am propus să dublăm numărul pacienţilor care au acces la terapiile noastre inovatoare împotriva cancerului", subliniază Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România.

 

Bolile rare - prioritate în inovaţie şi cercetare pentru Pfizer  

 

Pe lângă realizările din oncologie, Pfizer a fost pionier în dezvoltarea terapiilor pentru boli rare, precum medicamente pentru tratarea durerii neuropatice şi a fibromialgiei sau cel care a adus îmbunătăţiri semnificative în tratamentul artritei reumatoide şi a altor boli inflamatorii.

În prezent, aproximativ 10.000 de boli rare au fost identificate în întreaga lume, care afectează estimativ 400 de milioane de oameni la nivel global. Iar acest număr continuă să crească. Din păcate, doar 5% dintre bolile rare beneficiază în prezent de un tratament disponibil, ceea ce subliniază necesitatea de a găsi noi abordări pentru îngrijirea acestora, o preocupare centrală pentru Pfizer, se menţionează în comunicat.

În prezent, una dintre preocupările centrale ale Pfizer este de a dezvolta tratamente inovatoare în domenii terapeutice precum: hematologie, neurologie, amiloidoză, pneumologie, endocrinologie şi nefrologie. Având în vedere că majoritatea bolilor rare au o bază genetică, accentul principal este pe dezvoltarea şi îmbunătăţirea capacităţilor în terapia genetică, care are potenţialul de a aduce îmbunătăţiri semnificative în vieţile oamenilor care suferă de boli rare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si eu am beneficiat,arn mesager m a tratat de ciorona!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb