"Philips" preia compania de imagistică medicală "Volcano"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2014

"Philips" preia compania de imagistică medicală "Volcano"

Producătorul olandez de echipamente electronice "Royal Philips Electronics" NV cumpără societatea americană de echipamente pentru imagistică medicală "Volcano" Corp., pe un miliard de dolari, ca parte a planului său de extindere în domenii mai profitabile.

Acţionarii companiei din SUA vor primi 18 dolari pe acţiune, în numerar. Valoarea tranzacţiei, incluzând plata în numerar şi datoriile companiei preluate, este estimată la 1,2 miliarde de dolari.

"Volcano" produce echipamente care permit stabilirea diagnosticelor prin proceduri minim invazive şi tratamentul bolilor de arteră coronariană.

Vânzările "Volcano" au însumat aproximativ 400 de milioane de dolari în 2013, iar preluarea sa ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2015, conform anunţului făcut ieri de "Philips". Profitul companiei americane a scăzut începând cu anul 2011, culminând, anul trecut, cu o pierdere netă de 34,5 milioane de dolari.

Achiziţia "Volcano" este, pentru "Philips", cea mai mare pe care o face după anul 2008, când a cumpărat "Respironics" Inc., pe 4,62 miliarde dolari. "Philips" a identificat sinergii pe vânzări şi costuri în urma tranzacţiei cu "Volcano". Achiziţia face parte din strategia anunţată anul acesta de directorul executiv al "Philips", Frans van Houten, de separare a diviziei de corpuri de iluminat de cea de echipamente medicale. În luna iulie, "Philips" informa că îşi va uni operaţiunile de producţie a componentelor de iluminat într-o divizie separată, evaluată la 1,4 miliarde de euro, care ar putea fi listată. Compania urmăreşte să se reorienteze pe segmentul îngrijirii sănătăţii şi al sistemelor de iluminat premium.

"Philips" preconizează că diviziile mai sus menţionate vor fuziona în prima jumătate a anului viitor, iar aceste transformări vor genera costuri iniţiale de 30 de milioane de euro la finele lui 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb