PIAR şi FSAB au semnat două Declaraţii de principii

G.D.
Miscellanea / 16 martie 2023

PIAR şi FSAB au semnat două Declaraţii de principii

Partenerii de dialog social, Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR) şi Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), ambele reprezentative la nivel sectorial, au semnat două declaraţii de principii, una referitoare la diversitate, non-discriminare, incluziune şi egalitatea de şanse la locul de muncă, respectiv una referitoare la sustenabilitate, aplicabile în companiile semnatare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, scopul celor două declaraţii este acela de a încuraja un dialog deschis, de a promova şi de a întreprinde acţiuni concrete, asumându-şi astfel responsabilitatea de a contribui împreună la crearea şi consolidarea unui mediu de lucru sigur, corect şi armonios, o mai bună cooperare între angajaţi şi la creşterea satisfacţiei angajaţilor şi a clienţilor, dezvoltând o cultură organizaţională bazată pe respect reciproc, încredere şi recunoaştere.

În acelaşi timp, doresc să contribuie la asigurarea unei vieţi mai bune pentru generaţiile prezente şi viitoare prin reducerea impactului asupra mediului, acţionând împreună pentru binele colectiv, implementând un plan de acţiuni alături de toate părţile implicate.

"Semnarea celor două declaraţii de principii întăreşte angajamentul companiilor membre de a acţiona împreună ca parteneri de dialog social, de a prioritiza probleme şi de a identifica modalităţi de a le adresa, prin mijloacele cele mai adecvate pentru a le putea urmări şi susţine pe termen lung. Diversitatea, incluziunea, non-discriminarea şi egalitatea de şanse sunt premisele de bază nu doar pentru o societate sănătoasă, ci şi pentru piaţa muncii, la fel cum sustenabilitatea trebuie să devină o prioritate pentru fiecare din noi, de la indivizi, la companii şi organizaţii", a declarat François Coste, Preşedinte al PIAR - Patronatul Industriei Asigurărilor din România.

" Pentru FSAB semnarea declaraţiilor privind non-discriminarea, incluziunea, egalitatea de şanse la locul de muncă şi sustenabilitatea reprezintă în fapt o dovadă clară că partenerii de dialog de la nivelul sectorului de negociere din asigurări se angajează nu numai în respectarea drepturilor salariaţilor ci şi în promovarea acestor valori la nivelul întregii societăţi pentru a crea oportunităţi atât la nivel instituţional cât şi la nivel personal tuturor participanţilor la viaţa socială şi de a se bucura de un tratament demn de secolul în care trăim", a declarat Paraschiv Constantin, Preşedintele Federaţiei din Asigurări şi Bănci.

"Mă bucur de fiecare dată când angajatorii pe care îi reprezentăm, fie la nivelul companiilor, fie la nivel de sector lucrează împreună cu cei care reprezintă angajaţii, adică sindicatele. Din punctul meu de vedere, cele mai multe lucruri care ţin de cadrul relaţiilor de muncă trebuie discutate şi rezolvate prin dialog social, iar decizia politică şi reglementarea să fie doar ultima cale. Mai mult, avem aici un exemplu că relaţia dintre angajatori şi angajaţi are multe dimensiuni şi cred că este lăudabil să existe un astfel de angajament de a face lucruri împreună pentru a promova egalitatea de şanse şi pentru a combate discriminarea, dar şi pentru a reduce amprenta de carbon. Mi-aş dori să văd din ce în ce mai multe astfel de acorduri", a declarat Radu Burnete, Director Executiv, Confederaţia Patronală CONCORDIA.

În 2022, PIAR şi FSAB au mai semnat un acord important şi foarte actual, unic la nivel european, la nivelul sectorului de asigurări, prin care s-au reglementat principiile desfăşurării muncii de la distanţă, care stau la baza politicilor interne ale companiilor semnatare, proporţionalitatea solicitărilor şi a aşteptărilor de ambele părţi, dialogul permanent în ceea ce priveşte noile provocări şi tendinţe ale muncii de la distanţă, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb