Piaţa de mase plastice din sudul Europei, incluzând România, cea mai interesantă la nivel mondial

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 12 mai 2008

Producătorii români de mase plastice, alături de cei din 4 ţări ale zonei sud-est europene, respectiv din Italia, Bulgaria, Croaţia, Grecia şi Turcia vor putea beneficia de cele mai bune modalităţi de management al deşeurilor din plastic şi de noutăţile privind normele şi legislaţia europeană în domeniu. Săptămâna trecută a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), reuniunea asociaţiilor de specialitate din ţările zonei sud-est europene, reunite sub denumirea de cluster mediteranean, sub coordonarea Italiei.

Giuseppe Riva, director PlasticsEurope Italia, a declarat: "Suntem martorii unei dezvoltări explozive a industriei în această parte a Europei, de departe cea mai interesantă zonă pentru acest sector din întreaga lume; avem a două piaţă ca mărime în Europa, dar cea mai dinamică, depăşind ca viteză de reacţie Europa Centrală. Considerăm că în aceste condiţii, în următorii doi ani, ţările noastre vor avea cea mai vastă piaţă de mase plastice".

Din ianuarie 2008, la iniţiativa Organizaţiei Europene a Prelucrării de Mase Plastice (European Plastics Convertors - EuPC) şi a asociaţiilor de specialitate din Italia se derulează un proiect PHARE cu participarea asociaţiilor de profil din cele cinci ţări. România este reprezentată de ASPAPLAST în acest proiect. Reuniunea de la sediul CCIB face parte din derularea acestui proiect, temele abordate cu această ocazie fiind legate de: legislaţia în domeniul deşeurilor de mase plastice; legislaţia privind ambalajele de uz alimentar; legislaţia europeană în domeniul REACH; instrumentele de apărare comercială, competiţie, comunicare; managementul asociaţiei.

Chiar dacă România a negociat cu Bruxelles-ul anumite termene de graţie privind obligaţia de reciclare a 22% din deşeuri, europenii apreciază eforturile românilor de a se alinia acestor cerinţe, devansând termenele convenite, au fost de părere experţii EuPC, care au prezentat acquis-ul comunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb