Piaţa medicamentelor generice, în atenţia Concurenţei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 1 februarie 2010

Consiliul Concurenţei a decis să acorde o atenţie sporită comportamentelor susceptibile de a bloca sau întârzia intrarea pe piaţă a medicamentelor generice, printr-o monitorizare strictă a acestor pieţe, în cadrul acţiunilor viitoare.

O astfel de preocupare se află şi printre priorităţile Comisiei Europene, care a finalizat, în iulie 2009, o investigaţie sectorială în domeniul farmaceutic.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, prin specificul acestor pieţe, practicile anticoncurenţiale în domeniul farmaceutic au multiple consecinţe negative, atât asupra consumatorilor - pacienţi, cât şi asupra bugetului de stat, care acoperă în mare parte cos-tul unor medicamente.

"Având în vedere constatările investigaţiei sectoriale a Comisiei Europene, precum şi semnale recente din piaţa românească, Consiliul Concurenţei va face uz de competenţele sale pentru a preveni posibilele practici anticoncurenţiale care afectează intrarea pe piaţă a medicamentelor generice sau alte comportamente negative în domeniul farmaceutic", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

În acest context, Consiliul Concurenţei a analizat recent o plângere prin care un producător de medicamente generice a reclamat posibile practici anticoncurenţiale ale unei companii producătoare de medicamente originale, care ar fi vizat preţul şi ar fi limitat intrarea pe piaţă a versiunii generice a medicamentului original.

Plângerea nu a dus la deschiderea unei investigaţii, dar a constituit un semnal de alarmă pentru Consiliul Concurenţei, întrucât medicamentul original este unul nou, protejat de brevet atunci când este lansat pe piaţă. Medicamentul generic conţine aceeaşi substanţă activă, în aceeaşi cantitate ca şi medicamentul original.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb