Piaţa smartphone-urilor a scăzut din nou, pentru a cincea oară la rând, în primul trimestru al acestui an, însă, de data aceasta, scăderea a fost mai mică decât cea din ultimul trimestru al anului trecut, informează news.ro.
Piaţa smartphone-urilor a pierdut alte 12 procente în primul trimestru al acestui an, conform analizei făcute Canalys, care spune că scăderea a fost în parametrii aşteptaţi de analişti.
Apple, liderul din trimestrul anterior, are acum trei procente în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă, cu 21% din piaţă pierde primul loc în clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri.
Pe primul loc revine Samsung, deşi pierde 2% faţă de anul trecut. Diferenţa acum este de doar un procent între Samsung şi Apple, după ce în aceeaşi perioadă a anului trecut era de trei procente.
În clasamentul marilor producători urmează Xiaomi, cu 11% din piaţă, Oppo cu 10% şi Vivo cu 8%. Restul producătorilor de smartphone-uri însumează 28% din piaţă.
Cererea scăzută a determinat producătorii să-şi reducă volumul de producţie şi să încerce să-şi golească inventarul existent, spun cei de la Canalys.
Analiştii se aşteaptă ca primele semne pozitive să apară deja în al doilea trimestru al anului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 09:06)
Putin e de vina,
slava ukri
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 09:35)
La un articol despre telefoane mobile, hop apare si rusul!
Sunt curios ce va face, cand putin va murii ucis de ai lui!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 12:28)
Va slavi urmatorul conducator care il va plati in ruble!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 10:14)
In 4 mai raporteaza Apple castigurile. Nu cred ca vor fi bune, in perioada de inflatie, cand dai 100% mai mult pe mancare, cca 40% mai mult pe chirie, 50%+ mai mult pe benzina, te gandesti de 2 ori daca-ti schimbi telefonul sau nu(cu dobanda de vreo 7-8% dc il iei in rate, si la americani cred ca peste 80% din electronice se iau in rate). De asemenea am citit ca Apple a livrat laptopuri cu 40% mai putin ca anul trecut in primele 3 luni din an, si in plus Tim Cook si alti insideri au vandut actiuni Apple acum 2 saptamani, de vreo 40 mil uds intr-o singura zi.
La Samsung, principalul concurent i-au scazut profiturile cu 85% in primul trimestru fata de 2022. Nu toate companiile au putut sa-si transfere maririle de costuri cauzate de inflatie, in pretul produselor. In special electronicele am observat ca nu prea au crescut.
Ma gandesc serios sa shortez apple inainte de earnings.
Tesla iar o firma pe mare val in US cred ca a nuntat vreo 5 ieftiniri consecutive la masini, mai mult ca sigur nu au cerere suficienta si din cauza dobanzilor, de aici profiturile le vad mergand in jos, din cauza acestor ieftiniri- pana unde nu stiu.
Si sa revenim pe plaiurile noastre, unde BNR si guvernul se joaca de-a inflatia motiv pt care vor baga o gramada de firme in faliment. Pt ca nu toata lumea poate sa-si mareasca preturile in pas cu cresterea costurilor. Numai la salariul minim a marit guvernul din pix , contributiile de la cca 1000 de lei la 1400 de lei. Nu e deloc usor sa transferi asemenea cresteri in pretul final. Adica nu pt toata lumea.
Ieri am citit in ZF ca Ciuca face apel la MARII CONTRIBUABILI (deci nu vorbim deja de pfa sau imm), sa-si plateasca taxele mega umflate catre stat, pt ca sunt in intarziere. Pai daca puteau cred ca plateau, cine isi permite penalizarile si dobanzile ANAF?
Vreau sa-i vad pe guvernanti care se felicita acum pt fidelis si pt inflatie care le creste PIB ce vor face cand scade laptele de la tzata companiilor private. Dar ce sa faca , vor face ce a facut weimar republic, vor printa bani sa-si achite datoriile si sa dea pensiile specilae si tot restul, ca doar nu dai falimet cand poti printa banii.