PIAŢA VALUTARĂ  Leul a coborât uşor, în aşteptarea concluziilor şedinţei Fed

Larisa Manolescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 august 2013

BNR a anunţat, ieri, un curs de schimb de 4,4048 lei/euro, moneda europeană apreciindu-se cu 1,41 bani faţă de şedinţa de marţi.

Euro a început şedinţa de tranzacţionare la nivelul de 4,3925 lei, urcând uşor până la 4,3967 lei, în prima parte a zilei. A urmat, apoi, o serie de aprecieri şi deprecieri nesemnificative până la 4,4080 lei, euro ajungând la pragul de 4,4170 lei, în jurul orei 16:30.

Moneda naţională a avut, ieri, o evoluţie corelată cu cea a monedelor din regiune, înregistrând un declin uşor. Sursele din piaţă consideră că finalizarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un nou acord a avut un impact asupra leului, mai degrabă marţi.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat, în urmă cu două zile, că următorul acord cu ţara noastră, de tip preventiv, va fi unul de consolidare macroeconomică şi de reforme structurale.

Dealerii se declară încrezători într-o revenire a leului, în aşteptarea concluziilor şedinţei de politică monetară a Băncii Centrale a Statelor Unite ale Americii, Federal Reserve (Fed).

În ceea ce priveşte monedele din regiune, zlotul şi forintul s-au depreciat, la rândul lor, fiecare cu câte 0,5%, au adăugat sursele din piaţă.

Dolarul s-a apreciat, ieri, cu 0,88 bani faţă de leu, comparativ cu şedinţa de tranzacţionare anterioară, Banca Centrală afişând un curs de referinţă de 3,3169 lei/dolar.

Cursul de schimb pentru francul elveţian a fost anunţat la o valoare de 3,5778 lei/franc, faţă de 3,5587 lei/franc, în şedinţa precedentă.

Preţul aurului a urcat, ieri, la rândul său, la 142,01 lei/gram, de la 140,69 lei/gram, nivel stabilit în şedinţa anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb