Picajul pieţei de capital americane s-a accentuat ieri

F.A.
Internaţional #Jurnal Bursier / 21 mai 2010

Jurnal bursier SUA - 20 mai 2010

Picajul pieţei de capital americane s-a accentuat ieri, indicii majori pierzând peste 3,5% din valoare. În lumina crizei financiare europene şi a încercării de reducere a deficitelor bugetare, creşterea economică la nivel global este pusă sub semnul îndoielii, unii analişti vorbind deja despre posibilitatea unei recesiunii duble.

Toate sectoarele economice reprezentate în indicele S&P 500 au pierdut peste 2,5% din valoare. De asemenea, piaţa mărfurilor a suferit pierderi importante, preţul barilului de petrol depreciindu-se cu peste 2%.

Scăderea paralelă a cotaţiei aurului, care a pierdut aproape un procent, indică în paralel o absenţă a temerilor inflaţioniste ale investitorilor, pe fondul unei migraţii generale către instrumente lichide - monetar şi obligaţiuni guvernamentale (contractele futures pentru bondurile de trezorerie americane la termen de 10 ani au avansat cu 0.58% până la $120.9531). Indicele VIX al volatilităţii implicite a opţiunilor pe indicele S&P 500 a înregistrat o creştere abruptă de aproape 30% până la 45.79. Înainte de criza provocată de falimentul Lehman Brothers din 2008, indicele VIX a depăşit nivelul de 45 în ultimii 12 ani doar în contextul unor crize financiare majore, precum prăbuşirea LTCM şi criza financiară a Rusiei din 1998, sau falimentul WorldCom din 2002.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb