Pierderea de la "Azochim" Săvineşti a crescut cu 30%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2004

Veniturile din activitatea de exploatare au crescut de peste opt ori

Producătorul de îngrăşăminte "Azochim" din Săvineşti a încheiat primul semestru de activitate din anul curent cu o pierdere de peste 89 de miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 30% faţă de nivelul înregistrat cu un an în urmă. Analizînd evoluţia veniturilor şi cheltuielilor totale ale unităţii, se constată că veniturile au înregistrat un ritm de creştere cu mult mai mare decît ritmul de creştere al cheltuielilor, însă, nivelul foarte ridicat al acestora din urmă a condus la înregistrarea de pierderi. Astfel, veniturile la 30 iunie 2004 erau de 54,7 miliarde de lei, de opt ori mai mari decît cu un an în urmă, iar cheltuielile se ridicau la 143,7 miliarde de lei, în creştere cu peste 90% faţă de anul anterior.

Majorarea veniturilor totale s-a realizat îndeosebi pe seama veniturilor din exploatare, care au înregistrat în primul semestru 2004 un nivel de 54,5 miliarde de lei, de 8,52 ori mai mare decît valoarea acestui indicator la 30 iunie 2003. Activitatea companiei în primul semestru a fost axată îndeosebi pe închirierea instalaţiilor şi a unor spaţii de producţie altor societăţi printre care se numără "Agro Fertil" Săvineşti, "Mes Plant Serv" Săvineşti, "Gecomex" Piatra Neamţ, arată un raport al companiei. "Azochim" a obţinut, totodată, venituri din comercializarea, pe bază de contracte, a unor materiale, piese de schimb, din prestarea de servicii. Societatea şi-a orientat eforturile, pe parcursul primului semestru, pentru asigurarea integrităţii patrimoniului, rezolvarea unor probleme de personal, recuperarea creanţelor.

"Azochim" şi-a plătit din datorii

"Azochim" a reuşit, în urma măsurilor luate, să plătească unele restanţe către bugetul consolidat al statului (6,9 miliarde de lei), către furnizori importanţi de materii prime, utilităţi şi materiale.

Cu toate că au fost soluţionate multe probleme de ordin tehnic şi economico-financiar, societatea se confruntă în continuare cu probleme mari. Lipsa disponibilităţilor băneşti, imposibilitatea achitării ratelor şi dobînzilor la băncile externe conduc la afundarea, în continuare, a societăţii în datorii pe care cu greu le va mai putea plăti, arată acelaşi raport. "Azochim" are un capital social de 371,8 miliarde de lei împărţit în acţiuni cu valoarea nominală 25.000 lei. Societatea este controlată de "Interagro" care dispune de 64,93% din titluri. Alţi acţionari semnificativi sînt SIF "Moldova" (20,62% din capital) şi AVAS (13,3% din capital). Titlurile emise de companie sînt listate pe piaţa Rasdaq din anul 1997 sub simbolul AZOC. Ultima tranzacţie cu acţiuni AZOC a fost realizată în octombrie 2002, la un preţ egal cu valoarea nominală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb