Pierderi de peste 30 milioane de lei pentru Poşta Română

Laura Boico
Companii / 25 iunie 2016

Compania naţională Poşta Română pierde teren în faţa firmelor private de curierat. A înregistrat o pierdere de 33 de milioane de lei anul trecut, pe fondul lipsei investiţiilor în modernizare şi a amenzii primite de la Consiliul Concurenţei. În acest timp, rapiditatea de livrare şi explozia comerţului online au sporit afacerile curierilor privaţi, potrivit Digi24.ro.

Afacerile Poştei Române au scăzut cu aproape un sfert în ultimii 6 ani, la 1,08 miliarde de lei în 2015, conform datelor Ministerului Finanţelor. Operatorul a intrat pe minus după ce a fost sancţionat de Consiliul Concurenţei cu peste 30 milioane de lei, dar şi din cauză că nu a investit în echipamente noi. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 33 milioane de lei. În 2014 reuşise să intre pe profit după cinci ani de pierderi.

Singura şansă pentru operatorul poştal este listarea pe bursă, spun oficialii Ministerului Comunicaţiilor. Cel mai devreme acest lucru se va întâmpla la sfârşitul anului viitor.

Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor: "Atunci când ai datorii aşa mari, cu o situaţie incertă economică, este destul de greu să convingi investitorii să investească în Poşta Română. Intenţia noastră este de a majora capitalul social şi a achita datoriile pe care Poşta Română le are la stat."

Compania trece printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare, iar unii angajaţi vor fi concediaţi. Asta deşi sindicatele cer măriri salariale, pentru că 70% dintre angajaţi primesc salariul minim pe economie.

Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române: "Şi vom avea oameni poate mai potriviţi pe locuri mai potrivite sau poate oameni care nu îşi regăsesc locul."

În acelaşi timp, anul trecut, afacerile primilor 5 jucători din piaţa de curierat au depăşit 1,1 mld de lei. Poşta Română a pierdut 9,2 puncte procentuale din piaţa serviciilor poştale în 2014. Pentru că românii au trimis scrisori şi colete prin intermediul firmelor de curierat private, cota de piaţă a companiei controlate de stat a scăzut la 58,9%. În acelaşi timp, piaţa a crescut cu 10 la sută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb