Pieţele asiatice în declin

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 august 2008

La Tokyo a scăzut preţul acţiunilor listate, ducând la prăbuşirea indicelui principal, TOPIX, cu 0,8 procente, în principal datorită companiilor financiare, afectate în ultimele zile de scăderea valorii creditelor imobiliare, considerate nesigure în urma declinului sectorului imobiliar.

La Hong Kong, indicele Hang Seng coboară şi acesta cu 0,23 procente, tras în jos de producători din industria de piese electronice ca Alltronics Holdings Ltd., care a pierdut un sfert din valoarea la bursă într-o singură zi de tranzacţionare, Daiwa Associate Holdings Ltd., în scădere cu 23 procente, Ningbo Yidong Electronic Co. Ltd., care a pierdut 20 de procente din preţul de ieri.

Pierderi masive s-au înregistrat şi la bursele Chinei. Indicele Shanghai SE Composite a pierdut 2,66 procente din valoare, ajungând la 2.350,08 puncte, condus în jos de intreprinderile de brokeraj, ca Haitong Securities Co., care a pierdut 7,8 procente sau de companiile din sectorul serviciilor publice, ca Air China Ltd., care a fost afectată de scăderea puterii de cumpărare a yuan-ului şi ca coborât cu 7,85 procente.

De asemenea, în Coreea de Sud, acţiunile s-au depreciat, ieri, conducând la o cădere a indicelui Kospi cu 0,79 procente.

Australia a urmat acelaşi trend descendent, indicele S&P/ASX 200 coborând cu 0,15 procente.

Bursele din India se menţin astăzi, în contrast cu celelalte pieţe asiatice. Indicele BSE SENSEX 30 s-a aflat în creştere cu 0,22 procente, ajungând să valoreze 14.482,22 de puncte la închidere.

În cădere şi bursele europene

În Austria, indicele ATX pierduse până la orele 16:30 0,46 procente din valoare, datorită căderii la bursa a Raiffeisen International Bank, care pierduse 2,97 procente, atingând preţul de 71.95 euro şi a producătorului de echipament pentru industria extractivă Schoeller-Bleckmann, cre coborâse în preferinţele investitorilor cu 1,7 procente, tranzacţionându-se, ieri, la 56,10 euro pe acţiune.

Tot în scădere se afla şi indicele pieţei franceze, CAC 40, care atinsese valoarea de 4.337,64 de punte, în coborâ-re cu 0,42 procente faţă de ziua precedentă.

În Germania, situaţia bursei era ceva mai echilibrată, indicele DAX înregistrând oscilaţii minore în jurul valorii din ziua precedentă.

Cele mai mari pierderi le-au înregistrat bursele din Norvegia şi Marea Britanie, indicele OSE All Share al pieţei norvegiene coborând cu 1,29 procente, iar FTSE 100 al Londrei cu 1.34 procente, acesta din urmă atingând valoarea de 5.432,10 puncte, însăşi Bursa Londrei fiind printre primele 5 perdante ale zilei, cifre determinate de pierderile din sectorul extractiv al industriei engleze.

În Statele Unite, la New York, bursa s-a deschis ceva mai jos decât ieri, indicele NYSE Composite începând de la 8.228,85 puncte şi scăzând imediat după primele tranzacţii cu 0,05 procente, atingând în scurt timp valoarea de 8.224,99 de punc-te. Indicele Dow Jones Indus-trial s-a menţinut, de la des-chidere, in jurul valorii din ziua precedenta, 11.386,25 de puncte, cu o diferenţă la deschidere de mai puţin de un punct.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb