"Ping An Insurance" a cumpărat 4,2% din "Fortis"

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 noiembrie 2007

"Ping An Insurance" a cumpărat 4,2% din "Fortis"

Achiziţia, în valoare de 2,7 miliarde de dolari, este cea mai mare realizată vreodată în exterior de un asigurator din China

"Ping An Insurance Group" Co. din China a cumpărat 4,2% din "Fortis", cea mai mare societate financiară din Belgia, plătind în schimb 1,81 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari). Aceasta este cea mai mare achiziţie realizată în exterior de un asigurator din China.

Acţiunile "Fortis", parte a grupului care a preluat "ABN Amro" din Olanda, au fost cumpărate pe pieţele din Bruxelles şi Amsterdam, potrivit anunţului făcut de "Ping An", a doua societate de asigurări din China. "Ping An" a achiziţionat 95,01 milioane de titluri "Fortis" prin Euronext Brussels şi Euronext Amsterdam, la data de 27 noiembrie. În această tranzacţie, "Merrill Lynch & Co." a oferit consultanţă societăţii belgiene, iar "JPMorgan Chase & Co." celei din China.

"Fortis" l-a invitat pe preşedintele "Ping An", Louis Cheung, să se alăture consiliului de conducere. Oficialii "Fortis" declară că investiţia "Ping An" îi conferă societăţii belgiene acces la pieţele cu creşteri mari, în particular la cea din China.

În urma achiziţiei, "Ping An" devine cel mai mare acţionar al "Fortis". "Ping An" este deţinută în proporţie de 17% de "HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă europeană după valoarea de piaţă.

Valoarea de piaţă a "Ping An", companie situată în Shenzhen, se ridică la 96 miliarde de dolari, cu 60% mai mare decât cea a "Fortis". Amintim că ascensiunea consemnată de acţiunile tranzacţionate la bursele din China au făcut ca societatea petrolieră "PetroChina" Co. să devină cea mai mare companie din lume, după valoarea de piaţă, iar "Industrial & Commercial Bank of China" Ltd. - cea mai mare bancă din lume.

Anul acesta, companiile de stat din China au cheltuit aproape 17 miliarde de dolari pe achiziţii externe în domeniul financiar. Acestea au cumpărat acţiuni "Barclays" Plc - Marea Britanie, "Bear Stearns" Cos., "Blackstone Group" (ambele din SUA) şi "Standard Bank Group" Ltd. din Africa de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb