Piperea îi solicită lui Iohannis o discuţie despre sistemul nostru judiciar

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 ianuarie 2018

Piperea îi solicită lui Iohannis o discuţie despre sistemul nostru judiciar

Avocatul Gheorghe Piperea îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis o întâlnire în cadrul căreia să discute despre sistemul nostru judiciar.

După întâlnirea pe care preşedintele Iohannis a avut-o cu Rainer Seele, şeful OMV, avocatul Piperea a scris, pe pagina lui de Facebook: "Mă gândesc că domnul preşedinte ar putea să ne primească şi pe noi, reprezentanţii consumatorilor, într-o audienţă, pentru a-i expune situaţia gravă a celor 3 milioane de dosare civile, dubla măsură cu care operează sistemul judiciar, inclusiv în penal, sfidarea deciziilor CEDO şi ale CJUE, impredictibilitatea actului de justiţie (împănat de situaţii identice soluţionate cu hotărâri diametral opuse) şi scăderea încrederii în sistemul nostru judiciar, plus gravele consecinţe ale dublării sau triplării iminente ale costurilor creditului şi ale vânzării debitorilor către colectorii de creanţă, care execută cetăţenii români în nu mai puţin de 1,1 milioane de dosare. (...) În numele Parakletos, voi face această cerere oficială. Aştept şi poziţia celorlalte ONG-uri din domeniul protecţiei consumatorilor, realmente interesate de problemele de mai sus (...). Sper ca solicitarea să fie acceptată chiar de domnul preşedinte, care se consultă frecvent cu ONG-urile politice şi securistofile, şi să nu ne trimită la vreun consilier ostil, aşa cum s-a întâmplat cu cazul Legii dării în plată".

Solicitarea domnului Piperea vine în contextul în care, în ultima parte a anului trecut, Curtea de Apel Oradea a trântit cazul Andriciuc versus Banca Românească, ce vizează îngheţarea cursului CHF într-un dosar de credit în franci elveţieni (CHF) şi asupra căruia s-a exprimat inclusiv Curtea Europeană de Justiţie (CJUE). Astfel, Instanţa noastră a decis să dea câştig de cauză instituţiei financiare în cazul invocat de mai bine de zece ori de către Curtea Supremă din Spania într-un dosar pe yeni japonezi, din care a fost eliminată clauza de risc valutar, din cauza lipsei de informare.

Avocatul Gheorghe Piperea, apărătorul clientului în speţa Andriciuc, ne-a explicat că anularea clauzei de risc valutar înseamnă, practic, revenirea la condiţiile iniţiale, valabile la încheierea contractului - împrumutatul nemaisuportând riscul de curs valutar -, adică îngheţarea sumei datorate la valoarea, în euro, de la data acordării creditului.

Decizia pronunţată de CJUE în dosarul Andriciuc reprezintă un mare avantaj pentru debitorii spanioli, ne-a precizat Patricia Suarez Ramírez, preşedintele Asociaţiei Consumatorilor Financiari din Spania (ASUFIN), în cadrul unui răspuns transmis, anul trecut, ziarului BURSA.

Patricia Suarez Ramírez ne-a declarat: "Vestea referitoare la decizia CJUE pentru cazul din România (n.r. cauza Andriciuc versus Banca Românească) a fost un mare avantaj pentru noi".

În finalul motivării elaborate de instanţa din Spania se arată că sentinţa va fi notificată părţilor şi inserată în "colecţia legislativă", care este similară Monitorului Oficial de la noi, conform specialiştilor, urmând să facă parte din jurisprudenţa spaniolă, iar instanţele inferioare Curţii Supreme fiind obligate să aplice principiul care stă la baza acestei decizii.

În opinia avocatului Gheorghe Piperea, judecătorii de la noi riscă să fie excluşi din magistratură, pentru că nu aplică deciziile Curţii Europene de Justiţie.

Speţa Andriciuc urmează să fie judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă, conform avocatului Piperea, speranţele ca aici să câştige clienţii sunt foarte slabe.

În aceste condiţii, Gheorghe Piperea a scris, ieri, pe Facebook: "Poate îşi reaminteşte domnul preşedinte că, atunci când, în data de 29 septembrie 2014, în Parlament, i-am vorbit în deschiderea lansării oficiale a campaniei sale electorale, despre justiţie şi dreptate, i-am cerut să ia aminte mereu la cerinţa constituţională a dreptăţii şi să fie totdeauna conştient că o societate fără dreptate nu merită să existe - «fiat justitia, pereat mundi»".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare nu i mai ajunge lui Piperea cu cat a talharit cele doua grupuri G1 si G2 versus camatarul suprem BCR- alias WCR???

    Evident ca nu!!!! vrea sa mai talhareasca si alti oameni de buna credinta care isi pun speranta in casa lui de avocatura, iar el cu finul sau avocat de carton Dumitrica fara frica de Dumnezeu omit sa depuna documentele edificatoare la dosarul instantei, fapt care duce la pierderea unor petite considerabile in favoarea partii adverse .  

    Si nu numai atat...isi "vinde" clientii si apoi le mai si onorariu de succes!!!!!!!! 

    Rusine fara margini !!!!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb