Piperea ridică excepţia de neconstituţionalitate în cazul Carabulea versus BNR

A.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 aprilie 2016

Instanţa a respins contestaţiile lui Ilie Carabulea contra deciziilor prin care BNR i-a suspendat acestuia drepturile de vot în cadrul Adunărilor Generale ale Băncii Comerciale Carpatica

Gheorghe Piperea, avocatul lui Carabulea, spune că este o decizie greşită şi că legea este prost concepută

Decizia pe care instanţa a luat-o, recent, în cazul Carabulea versus BNR este greşită, iar legea este prost concepută, consideră avocatul Gheorghe Piperea, apărătorul omului de afaceri Ilie Carabulea.

Piperea ne-a spus: "Chiar dacă soluţia se dă în primă şi ultimă instanţă (dreptul la o cale de atac este refuzat expres de lege), eu voi face un recurs, în intenţia de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate. Mai ales că, în mod cu totul aberant, legea te obligă ca, dacă ai o contestaţie la o decizie a Consiliului de Administraţie (CA) al BNR, să o formulezi tot la acest CA (e ca şi când un delincvent îşi judecă propria faptă delictuală, iar victima trebuie să aştepte ca delincventul să îşi dea singur o pedeapsă)".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, săptămâna trecută, contestaţiile lui Ilie Carabulea contra deciziilor, din martie 2014, prin care Banca Naţională a României i-a suspendat drepturile de vot în cadrul Adunărilor Generale ale Băncii Comerciale Carpatica, unde, atunci, era cel mai mare acţionar.

Motivul invocat de BNR, în cazul ridicării dreptului de vot pentru Ilie Carabulea, a fost neîndeplinirea criteriului de reputaţie cerut de Regulamentul Băncii Centrale, din perspectiva integrităţii, având în vedere că a fost condamnat la închisoare pentru dare de mită, în 2012, iar, ulterior, a fost luat în vizorul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la abuz în serviciu, în cazul "Carpatica Asig".

Cu drepturile de vot suspendate, la finalul lunii ianuarie, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV .

Ulterior, Nextebank şi-a sporit deţinerea la 54,79% din BCC, prin participarea, prin plasament privat, la majorarea de capital a băncii.

În prezent, Patria Bank (fosta Nextebank) deţine un pachet de 64,16% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, după încheierea ofertei publice de preluare, derulată în perioada 2 - 22 martie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb