PIPEREA ŞI ASOCIAŢII COMUNICĂ: "BCR a recunoscut că dobânda este calculată netransparent"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 februarie 2011

Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea

Prima înfăţişare în dosarul ce are ca obiect acţiunea pornită de primul grup de clienţi nemulţumiţi împotriva BCR, pentru anularea clauzelor abuzive din contractele de credit a avut loc ieri. Potrivit casei de avocatură "Piperea şi Asociaţii" care îi reprezintă clienţii nemulţumiţi, BCR ar fi recunoscut, ieri, că dobânda de referinţă variabilă nu este un indice independent şi accesibil consumatorilor, spre deosebire de Euribor sau Robor.

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat pentru ziarul BURSA: "Practic, din întâmpinarea depusă, BCR şi-a recunoscut vina. A doua gafă imensă în acest caz a fost denunţarea actului adiţional din septembrie 2010. După ce s-au ţinut cu dinţii de legalitatea acestui act, într-un final l-au denunţat. În aceste condiţii, mă aştept să avem rapid câştig de cauză în acest proces".

Potrivit unui comunicat al "Piperea şi Asociaţii", odată cu întâmpinarea, BCR a depus ieri şi o cerere reconvenţională prin care solicită instanţei de judecată adaptarea contractelor de credit ce fac obiectul litigiului în sensul stabilirii ratei dobânzii ca fiind formată din valoarea indicelui de referinţă aferent valutei în care a fost încheiat contractul de credit (Euribor/Robor) plus marja formată din valoarea diferenţei dintre DRV (dobânda de referinţă variabilă internă a BCR) şi indicele de referinţă la 6 luni (Euribor/Robor) plus marja fixă din contractul iniţial.

Prin argumentaţia adusă, practic BCR recunoaşte justeţea susţinerilor referitoare la cea mai importantă clauză abuzivă contestată în proces, şi anume că dobânda variabilă este calculată în mod netransparent, afirmă avocatul Piperea.

Pe de altă parte, comisioanele de risc şi administrare se păstrează, mai spune avocatul Piperea, deşi au fost calificate ca ilegale atât de către instanţele de judecată cât şi de ANPC în anii 2009-2010.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si de ce respectivi clienti nu-si refinanteaza creditul de la bcr?

    nu prea inteleg ce vrea avocatul asta. dpmdv cam pierde procesele si e disperat ca nu or sa mai vina clienti la el... si vb aia... 200 de coco sunt 200 de coco

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb