Plafonul de garanţii pentru programul "Prima Casă", suplimentat cu 500 de milioane de lei

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 iunie 2016

Plafonul de garanţii pentru programul "Prima Casă", suplimentat cu 500 de milioane de lei

Ministerul Finaţelor Publice (MFP) anunţă că a aprobat alocarea suplimentării cu 500 de milioane de lei a plafonului de garanţii pentru programul "Prima Casă", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Alocarea pe bănci a plafoanelor a fost transmisă astăzi de către Ministerul Finanţelor Publice atât către FNGCIMM, cât şi către băncile finanţatoare participante în cadrul programului.

Potrivit sursei citate, finanţatorii care au primit plafoane sunt: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank.

Prin HG. nr 366/18.05.2016 a fost suplimentat plafonul total de garantare pe anul 2016 aferent programului Prima Casă cu 500 milioane de lei. "Măsura răspunde solicitărilor potenţialilor beneficiari ai programului şi ţine cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului", precizează MFP.

Până în prezent au fost emise peste 181.897 garanţii, pentru finanţări în valoare de peste 3,50 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Este a doua dupa votarea ldp, cam ciudat.

    1. E prima postacule, abia acum s-au dat banii. Nu e nimic ciudat, Prima Casa a ramas singura varianta prin care o familie tanara isi poate cumpara o locuinta. Stiu ca va ard ficatii ca inca mai exista PC, ca daca nu mai era, toti tinerii erau oblligati de voi si Zamfir sa va acopere din avansuri furturile, asa negociau si bancile cu voi. Daca exista PC, nu mai prea sunt gusteri care sa va acopere hotiile. Nema fraieri care sa plateasca pentru voi, nema negocieri :)))))

      Cum a platit fiecare om din Țara si nu numai sa nu falimenteze ING Bank daca avea cont sau nu la Ing sau nu sa vad daca iti amintesti.

      Fii atent aici. Pentru ca platit "fiecare om din tara" asta nu inseamna ca voi aveti dreptul sa ii cereti familiei de tineri sa va plateasca si voua datoriile, intelegi? De ce nu te duci talica sa opresti vreo 3, 4 familii de tineri si sa le spui in fata ca au obligatia sa iti plateasca tie din datorii, sa vedem daca sunt de acord cu tine sau daca iti recalibreaza pifometrul? Poti sa bagi si aia cu ING si cu "Leman Braders" si cu "Wolksiobank" si tot arsenalul vostru de "argumente":))))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb