Plângere penală împotriva preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, pentru crime împotriva umanităţii

G.U.
Internaţional / 5 mai 2021

Plângere penală împotriva preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, pentru crime împotriva umanităţii

Patru avocaţi germani au depus o plângere penală împotriva preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, în urma violenţelor excesive care au avut loc în Belarus după alegerile prezidenţiale desfăşurate în această ţară în august anul trecut, transmite dpa.

Plângerea a fost depusă la Parchetul federal german din Karlsruhe pentru crime împotriva umanităţii în numele a zece persoane care susţin că au fost victime ale torturii.

Cei zece au raportat abuzuri fizice, privare de hrană şi de odihnă, umilire şi tratamente degradante şi precizează că au fost lăsaţi să stea în genunchi cu mâinile legate timp de ore întregi. Drept urmare, toţi cei zece au suferit probleme grave de sănătate, spun avocaţii.

''În general, tratamentul aplicat de către instituţiile statului faţă de aceştia nu poate fi calificat decât drept barbar'', adaugă aceştia.

Conceptul de jurisdicţie universală permite Germaniei să judece infracţiunile comise de străini în alte ţări, transmite dpa. Potrivit informaţiilor furinzate de avocaţi, nici Lukaşenko şi nici membrii aparatului său de securitate nu se vor confrunta cu consecinţe juridice în Belarus.

Conform Consiliului ONU pentru drepturile omului, numeroase relatări consemnează cazuri de tortură, de răpiri, expulzări arbitrare şi dispariţii în Belarus.

După ce Belarusul a organizat alegeri prezidenţiale în august anul trecut, considerate pe scară largă frauduloase, Sute de mii de persoane au protestat împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează dpa.

Uniunea Europeană şi SUA au impus sancţiuni împotriva regimului de la Minsk în urma violenţelor excesive utilizate de forţele de securitate împotriva manifestanţilor paşnici.

Circa 30.000 de persoane au fost arestate în cadrul acestor proteste, în timp ce sute de persoane au fost rănite, existând mai multe decese, al căror număr nu se cunoaşte cu exactitate, notează sursa citată.

Opoziţia o consideră pe Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukaşenko în alegeri, drept învingătoarea scrutinului prezidenţial din vara trecută.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb