PlanRadar: ESG oferă un cadru de evaluare a impactului unei companii asupra societăţii şi mediului

F.D.
Companii / 25 septembrie 2023

PlanRadar: ESG oferă un cadru de evaluare a impactului unei companii asupra societăţii şi mediului

ESG oferă un cadru de evaluare a impactului unei companii asupra societăţii şi mediului, iar adoptarea strategiilor ESG înseamnă inclusiv colectarea şi publicarea indicatorilor nefinanciari verificabili care pot fi utilizaţi pentru a evalua performanţa unei companii în ceea ce priveşte o serie de aspecte de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă, diversitatea şi egalitatea de gen, corupţia, impactul asupra mediului şi drepturile omului, conform unui comunicat de presă al PlanRadar.

Potrivit sursei citate, specialiştii Barbour ABI (UK) subliniază faptul că ESG este o tendinţă globală şi, dacă este pe deplin integrată în cultura unei companii, poate remodela în mod fundamental practicile de afaceri, inclusiv cele din sectorul construcţiilor. Deşi este relativ nou pentru multe părţi interesate din industrie, ESG a început deja să influenţeze lanţurile de aprovizionare. Companiile nu vor mai fi evaluate doar în funcţie de performanţa lor individuală, ci şi de performanţa partenerilor şi colaboratorilor lor.

Una dintre principalele constatări ale raportului este că proprietarii de imobile care se concentrează pe atingerea obiectivelor ESG înregistrează adesea un randament mai mare al investiţiei şi sugerează că, cu cât obiectivele de sustenabilitate sunt atinse mai repede, cu atât mai rapid este randamentul. Activităţile din acest sector au un impact semnificativ asupra mediului şi a vieţii oamenilor, influenţând sănătatea, prosperitatea, structurile sociale, oportunităţile şi aspiraţiile comunităţii.

Accesul la finanţare pentru proiectele de construcţii se poate baza din ce în ce mai mult pe scoruri ESG favorabile, ceea ce face ca ESG să devină un aspect central al mediului de afaceri din domeniul construcţiilor. Cu toate acestea, punerea în aplicare a ESG în construcţii prezintă provocări unice, având în vedere mobilitatea industriei, legăturile limitate cu comunitatea şi lipsa istorică de transparenţă. Adoptarea ESG va necesita o schimbare culturală semnificativă, modificând practicile de recrutare, termenii de afaceri, interacţiunile şi, probabil, determinând schimbări în cadrele de reglementare, arată sursa citată.

Procesul de integrare ESG poate dura mult timp, necesitând experţi terţi pentru a evalua datele, a compila rapoarte şi a alinia obiectivele. În plus, implică o investiţie iniţială semnificativă, susţinută de date verificabile care să confirme respectarea proceselor şi reglementărilor pentru construirea de clădiri sigure şi locuibile. Procesul de colectare şi raportare a datelor ESG este solicitant, având în vedere peisajul în continuă evoluţie al standardelor şi reglementărilor.

Investitorii care gestionează un portofoliu de proprietăţi comerciale elaborează frecvent abordări de succes pentru a creşte valoarea proprietăţii şi eficienţa energetică, optimizând în acelaşi timp cheltuielile de întreţinere. Cercetările indică faptul că software-ul de ultimă generaţie permite acum estimarea rapidă a costurilor pentru renovarea şi modificarea clădirilor, oferind un sprijin valoros investitorilor în luarea deciziilor. Înregistrarea amănunţită a datelor tehnice în domeniul imobiliar sporeşte substanţial eficienţa unor procese precum due diligence.

Ibrahim Imam, co-fondatorul şi co-CEO al PlanRadar: "ESG devine un factor cheie al investiţiilor, memorandumurile de investiţii urmând să cuprindă toate riscurile ESG, strategiile de atenuare, costurile asociate şi ipotezele identificate în timpul procesului de due diligence. Cei din sectorul imobiliar care iau în serios acest criteriu corporativ şi iau în considerare potenţialul instrumentelor digitale pentru a sprijini o gestionare mai eficientă a înregistrărilor, îşi vor îmbunătăţi guvernanţa, vor stimula valoarea socială şi vor reduce impactul negativ asupra mediului, permiţând pieţei un impuls de încredere atât de necesar şi protejându-se împotriva instabilităţii economice."

Maximizarea valorii portofoliului si direcţii viitoare în strategiile ESG

Mai mult, măsurarea indicatorilor ESG nefinanciari şi eforturile de îmbunătăţire a scorurilor vor oferi managerilor date valoroase pentru a-şi înţelege mai bine afacerile şi pentru a îmbunătăţi performanţa, devansând viitoarele modificări de reglementare. Exemplu: o eventuală încălcare a unei norme din autorizaţia de mediu ar putea rezulta, pe lângă amenzi şi alte forme de răspundere, în afectarea scorului ESG şi, deci, scăderea preţului acţiunilor sau dificultăţi în a atrage finanţări.

În comunicatul companiei se mai menţionează că: "Investitorii care gestionează un portofoliu de proprietăţi comerciale elaborează frecvent abordări de succes pentru a creşte valoarea proprietăţii şi eficienţa energetică, optimizând în acelaşi timp cheltuielile de întreţinere. Cercetările indică faptul că software-ul de ultimă generaţie permite acum estimarea rapidă a costurilor pentru renovarea şi modificarea clădirilor, oferind un sprijin valoros investitorilor în luarea deciziilor. Înregistrarea amănunţită a datelor tehnice în domeniul imobiliar sporeşte substanţial eficienţa unor procese precum due diligence."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb