PMP îi cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile cetăţenilor prin băncile austriece

V.G.
Politică / 11 decembrie 2022

PMP îi cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile cetăţenilor prin băncile austriece

PMP îi solicită ministrului Muncii Marius Budăi să nu mai plătească pensiile românilor prin intermediul băncilor austriece, după ce Austria s-a opus aderării ţării noastre la Schengen, transmite News.ro.

"În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mişcarea Populară vă cere să puneţi capăt convenţiilor încheiate de Casa Naţională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna şi cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor. Dacă doriţi cu adevărat să arătaţi Austriei că suntem serioşi şi că nu suntem dispuşi să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveţi prilejul să le trimiteţi astfel austriecilor un mesaj puternic şi să le arătaţi că acţiunile lor au consecinţe. Înţelegem că atât PSD cât şi PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziţie în relaţia cu aceste firme. Boicotul este o opţiune legitimă pe care o are fiecare cetăţean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare şi arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecinţe ale deciziei Vienei", a declarat Gheorghe Baciu, vicepreşedinte al PMP.

El atrage atenţia asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme şi pârghii legale şi instituţionale mult mai puternice.

"Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiţi aceste pensii prin băncile româneşti. Vreţi să vă arătaţi, în calitate de ministru, demni în faţa Austriei? Luaţi măsuri, treceţi la acţiune. Nu rămâneţi un simplu demagog. Sperăm că veţi lua în considerare propunerea PMP şi veţi acţiona în consecinţă. Demonstraţi Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile şi interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziţie", a conchis Baciu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sunt de acord cu boicotul dar ce spun cei de la pmp este curata demagoie . De ce ? Pentruca cei de la ministerul muncii trimite pensia sau salariul acolo unde beneficiarul are cont . Concret ? Daca eu am cont la BCR cum poate ministerul munci sa-mi trimita pensia sa salariul la CEC? Ca sa se intample acest lucru eu trebuie sa inchid conul de la BCR sau raifaizan si sa deschid cont la CEC. De ce spun cei dela PMP este abureala .

    1. Este ilegal si chiar terorism economic ce face PMP.

      cand iti bate inima , iti bate pe ritmul imnului Australopiteciei sau pe ritmul imnului Romaniei ?

    Toate pensiile din Romania trebuie rulate doar prin CEC sau BT sau Banca Romaneasca.

    Atat.  

    Toate salariile (si platile in general) ale companiilor unde statul e actionar si in cazul administratiei publice TREBUIE RULATE DOAR PRIN CEC SAU BT SAU BANCA ROMANEASCA!  

    Market-makeri pentru titlurile de stat romanesti TREBUIE SA FIE DOAR CEC SAU BT SAU BANCA ROMANEASCA. Nici o alta banca niciodata!  

    Cel mai important a fi sa fie mutate depozitele in lei si euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb