PMP solicită demisia de onoare a lui Cristian Preda din Parlamentul European

Elena Deacu
Politică / 5 martie 2015

Partidul Mişcarea Populară (PMP) solicită demisia de onoare a lui Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lăsa loc următorului clasat pe listele partidului, în caz contrar, membrii PMP apreciind europarlamentarul este "lipsit de onoare".

PMP vine cu această solicitare, după ce Cristian Preda, ales în Parlamentul European pe listele PMP, a declarat că este dezamăgit de faptul că partidul din care a făcut parte a ales să se asocieze cu PP-DD, "o formaţiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru şantaj".

"Deşi nu mai sunt membru ‪#‎PMP‬, consider că asocierea acestui partid cu PPDD e scandaloasă. Ca membru al ‪#‎PE‬, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condiţiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputaţi în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deşi fusesem exclus din partid, mi s-a reproşat prezenţa PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupţia. Acum, partidul al cărui preşedinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupţie, alege să se asocieze cu o formaţiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru şantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare", a transmis, joi, europarlamantarul Cristian Preda în cadrul unei postări pe contul său de socializare.

PMP precizează referitor la declaraţiile lui Cristian Preda, că domnia sa a fost exclus din PMP, iar contestaţia sa a deciziei de excludere a fost respinsă de Comisia de Arbitraj şi Integritate a partidului.

"Domnul Cristian Preda a câştigat primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, după care a început să critice partidul care l-a trimis în Parlamentul European.

La PMP a repetat acelaşi comportament. După ce s-a văzut cu un mandat în Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului şi membrilor, cu efortul cărora a obţinut această poziţie importantă la Bruxelles", transmite PMP.

Reacţia lui Cristian Preda survine anunţului de ieri al deputatului Daniel Fenechiu, potrivit căruia Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Naţional Democrat, formaţiune alcătuită din foşti membri PP-DD, şi-au unit forţele în Camera Deputaţilor pentru a da naştere unui nou grup parlamentar, care va include 16 membri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Santaj de lichele la Preda care si el a uitat ca a dat sa fie pe lista deci cine trebuie sa arunce primul cu piatra ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb