PNA a contribuit la condamnarea a 250 de infractori

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 7 iulie 2004

Aproximativ 250 de persoane au fost condamnate pentru corupţie, de la momentul înfiinţării Parchetului Naţional Anticorupţie, potrivit bilanţului instituţiei, prezentat ieri de procurorul general, Ioan Amărie. Numărul cererilor, sesizărilor şi plîngerilor adresate PNA a crescut de la 3.674 în primul semestru din 2003, la 6.484 în aceeaşi perioadă din 2004. Ioan Amărie a arătat că, în prima parte a anului, procurorii PNA au avut de soluţionat 1.645 de dosare penale, cu 119 mai mult decît cele din perioada similară a anului 2003. PNA se poate lăuda că a finalizat 604 dosare, în creştere cu 174 faţă de cauzele soluţionate în 2003. Însă, din cele 604 cauze penale soluţionate, doar în 91 din cazuri s-a dispus trimiterea în judecată. "Cele 91 de cauze penale se referă la săvîrşirea a 436 de infracţiuni de corupţie", a mai spus Ioan Amărie.

În prezent, procurorii PNA au în lucru 18 dosare penale privind pagube create bugetului comunităţii europene, numai în patru dintre ele prejudiciul ridicîndu-se la peste patru miliarde de lei. În alte două cauze, deşi s-au pronunţat soluţii de neîncepere a urmăririi penale faţă de cei cercetaţi, procurorii au luat măsuri de recuperare a sumei totale, de 3,2 miliarde de lei.

Totodată, Ioan Amărie a salutat înfiinţarea unei unităţi anticorupţie în cadrul Ministerului de Interne. "PNA va avea un partener mai puternic în cadrul Ministerului Internelor, prin crearea unităţii anticorupţie, ce va funcţiona din septembrie", a declarat şeful PNA, Ioan Amărie. Procurorul general Amărie a arătat că acest serviciu are ca scop descoperirea faptelor de corupţie şi punerea la dispoziţia PNA a datelor necesare începerii urmăririi penale. "Acest serviciu este necesar, deoarece ofiţerii de poliţie judiciară din PNA nu fac investigaţii, ci acte de urmărire penală", a precizat Amărie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb