PNL a lăsat plenul Senatului fără cvorum

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 23 aprilie 2014

Şedinţa plenului Senatului de ieri a fost suspendată din lipsă de cvorum după ce viceliderul grupului senatorilor PNL, Akos Mora, a solicitat verificarea prezenţei. Apelul s-a făcut electronic, 72 de senatori înregistrându-şi prezenţa. Cvorumul de lucru pentru şedinţele plenului Senatului este de 87.

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat că liberalii părăsesc şedinţa plenului, nefiind de acord cu modificările aprobate în programul Senatului pentru săptămâna în curs, potrivit Agerpres.

Domnia sa a explicat: "Grupul PNL nu a fost de acord cu modificarea programului şi cu propunerea ca astăzi (n.r. ieri) să nu avem sesiune de întrebări şi interpelări. Prin urmare, consecinţa este aceea că grupul PNL se retrage şi scoatem şi cartelele din aparatul de vot. Noi părăsim plenul. Nu vreau să intrăm într-o dispută cu privire la asigurarea cvorumului".

Vacanţă de o lună de zile pentru europarlamentare

Senatorii şi-au aprobat o vacanţă de o lună de zile pentru alegerile parlamentare. Vicepreşedintele PSD al Senatului, Cristian Dumitrescu, a ţinut să menţioneze, citat de Mediafax, că senatorii nu au, de fapt, vacanţă, ci "lucrează în teritoriu", fiind o perioadă extrem de densă din punct de vedere politic.

El a arătat că în Biroul permanent s-a decis ca, în perioada 28 aprilie - 26 mai, Senatul să nu mai lucreze în plen şi senatorii să îşi desfăşoare activitatea în teritoriu, în contextul celor trei tipuri de alegeri care se desfăşoară în perioada următoare, europarlamentarele, alegerile parţiale şi alegeri locale, în comunităţile unde s-a vacantat postul. Cristian Dumitrescu a mai spus că votul în Biroul Permanent pentru programul Senatului în perioada campaniei pentru euroalegeri a fost majoritar şi că s-a mai decis ca, din data de 26 mai până la sfârşitul sesiunii parlamentare, Senatul să lucreze trei zile pe săptămână în plen, pentru a se recupera restanţele legislative.

Dumitrescu a menţionat că, în cazul în care aceste legi nu vor ajunge la votul plenului, se va prelungi termenul de adoptare tacită, de la 45 de zile, la 60 de zile.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această decizie şi a declarat că reprezentanţii din Biroul Permanent ai PNL au votat împotriva acestei propuneri, susţinută de celelalte partide.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu există un motiv să se declare "o lună de vacanţă" la Senat pentru alegerile europarlamentare, susţinând că parlamentarii nu ar trebui să primească în această perioadă nici indemnizaţie de şedinţă, nici diurnă.

Senatorii au reuşit, ieri, să aprobe prelungirea la 60 de zile a perioadei de dezbatere a iniţiativelor legislative cu termen de adoptare tacită la data de 23 aprilie.

Tăriceanu l-a admonestat pe preşedintele Băsescu

Înainte de boicotul PNL, spiritele au fost "încinse" de declaraţia preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a spus în plen că sunt "inadmisibile ameninţările" preşedintelui Traian Băsescu adresate senatorului Gabriela Firea: "Indiferent cine este cel ce ameninţă şi indiferent pe cine ameninţă acesta, o atare atitudine este inadmisibilă într-o societate civilizată. Până şi în lumea interlopă a-i spune public unei femei că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul într-o zi acasă dacă nu este atentă, e grav. A-i spune asta în lumea politică unui senator care se bucură de încrederea a mii ce cetăţeni este de neconceput, iar când cel care rosteşte asemenea ameninţări nu este altul decât preşedintele României, onoarea României, ca stat de drept, este pusă în primejdie. Şi justiţia, şi lumea politică, şi cetăţenii României trebuie să opună forţa legii şi a conştiinţei lor civice unei asemenea intolerabile comportări".

Acestă declaraţie politică a preşedintelui Senatului a stârnit discuţii aprinse în plen, liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, precizând că democrat-liberalii se dezic de declaraţia lui Tăriceanu şi amintind că Biroul Permanent, dar şi plenul au aprobat anularea sesiunii de declaraţii politice din această săptămână.

La rândul său, liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a afirmat că social-democraţii susţin declaraţia făcută de preşedintele Senatului, precizând că aceasta nu necesită acordul tuturor grupurilor: "Este doar un gest de bun simţ şi care vine să nu fie de acord cu mojiciile şi cu stilul pe care îl are preşedintele Traian Băsescu, indiferent când este treaz sau când este într-o altă stare. V-aţi supărat degeaba. Nu este o hotărâre şi nu s-a adoptat".

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat că liberalii părăsesc şedinţa plenului, nefiind de acord cu modificările aprobate în programul Senatului pentru săptămâna în curs, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. tot asa astia nu-s la locul potrivit,nu va grabiti!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb