PNL: "Avem candidat la funcţia de preşedinte al României - Klaus Iohannis"

Ziarul BURSA #Politică / 12 martie 2018

În opinina preşedintelui PNL, Ludovic Orban, Congresul de sâmbătă al PSD nu a fost unul al unui partid democratic, şi consideră că noul slogan al social-democraţilor este "Bagă-i în dubă" sau "Vine duba".

În opinina preşedintelui PNL, Ludovic Orban, Congresul de sâmbătă al PSD nu a fost unul al unui partid democratic, şi consideră că noul slogan al social-democraţilor este "Bagă-i în dubă" sau "Vine duba".

Ludovic Orban, candidatul partidului la funcţia de prim-ministru

PNL va depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, ieri, că liberalii au candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, în persoana actualului preşedinte, Klaus Iohannis.

Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la func­ţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, 24 de voturi fiind nule.

"PNL are candidat la funcţia de preşedinte al României, în persoana lui Klaus Iohannis, actual preşedinte al României. De asemenea, PNL, în conformitate cu prevederile statutare, a decis candidatul partidului la funcţia de prim-ministru. Le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au exprimat încrederea în capacitatea mea de a gira aceas­tă candidatură", a declarat Ludovic Orban ieri, în plenul Consiliului Naţional, după anunţarea rezultatului votului care l-a confirmat ca propunere de premier al PNL, potrivit Agerpres.

Pentru propunerea de prim-minis­tru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă. Orban a fost desemnat candidat pentru funcţia de premier cu 685 de voturi "pentru", iar Cataramă a înregis­trat 113 de voturi "pentru".

Orban a mai afirmat: "Ni se cere de foarte mulţi analişti, comentatori şi foarte mulţi cetăţeni să venim cu un program de guvernare. Vom veni cu un program de guvernare, dar nu un program de guvernare scris pe picior, nu aşa un program de guvernare cum a fost cel pe care l-a prezentat actualul partid de guvernare, o colecţie de minciuni scoase din cărţile cu baronul Munchausen. Trebuie să venim cu răspunsuri serioase, profunde, care să se bazeze pe analize, pe studii de impact, pe analiza comparativă a politicilor publice în diverse domenii în toate ţările europene, care să aibă la bază cu adevărat rezolvarea marilor probleme care exis­tă în societatea românească, a tarelor profunde de sistem, a disfuncţionalităţilor majore, a minciunilor care se perpetuează în discursul public şi al oamenilor politici numai din dorinţa de a ascunde existenţa acestor probleme".

Ludovic Orban a mai anunţat că liberalii sunt pregătiţi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie în cazul unor modificări aduse legislaţiei penale, la fel cum au procedat şi în cazul legilor Justiţiei.

Tot ieri, Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat că "PNL este singura formaţiune care poate să schimbe destinul României şi trebuie să guverneze", iar liberalii vor depune şi în actuala sesiune parlamentară o moţiune de cenzură la adresa Guvernului.

Prim-vicepreşedintele liberal a sus­ţinut că pe scena politică actuală nu există o altă variantă care să fie luată în considerare, "după ce PSD şi ALDE vor pleca de la putere".

Ludovic Orban a declarat că liberalii trebuie le facă opoziţie social-democraţilor, "dând cu parul" în aleşii locali ai PSD, iar cine nu are puterea să o facă trebuie să abandoneze şi să lase locul altcuiva.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Președinte teoretic nu e Apolitic?

    organe o sa ajungi prim-ministru cind mi-oi vedea eu ceafa,numai slugoi nu avusesem prim-ministru pardon a mai fost ciolos

    Ludovic Orban trebuie sa aiba poza alb/negru. DNA i-a deschis un nou dosar.

    DNA a deschis dosarul Transalpina 3, în care Ludovic Orban este acuzat de abuz în serviciu cu privire la inițierea, elaborarea, avizarea, prezentarea și adoptarea HG 1141 / 2008. 

    .......Traiasca Congresul PSD (similar PCR}...aici s-au rezolvat toate problemele cu care se confrunta Romania.

    1. Lautarul vesel are candidat ,are partid ,ii mai lipseste doar electoratul , o anexa dispensabila !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb