ZIARUL BURSA

12 martie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Adrian Tănase

EXCLUSIVITATE - INTERVIU CU NOUL CEO AL BVB, ADRIAN TĂNASE: "Promovarea BVB la piaţă emergentă - anul acesta, într-un scenariu foarte optimist"

A consemnat Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 12 martie 2018

"Implementarea serviciilor Contrapărţii Centrale - cel mai important proiect" 

"Intenţionăm să relansăm piaţa de derivate în cel mai scurt timp"

Agenţia de evaluare FTSE Russell ar putea, într-un scenariu foarte optimist, să promoveze piaţa noastră de capital la statutul de emergentă anul acesta, estimează Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, care a avut amabilitatea să ne acorde un interviu, în exclusivitate, referitor la planurile sale la conducerea BVB.

"În cazul MSCI, nu cred că se va întâmpla asta (n.r. promovarea) mai devreme de 2020", ne-a spus Adrian Tănase, adăugând: "Prima etapă, în ceea ce priveşte MSCI, ar fi includerea într-un watchlist (n.r. listă de monitorizare), moment din care ar începe numărătoarea inversă, la fel cum s-a întâmplat în cazul FTSE care ne-a inclus pe lista de monitorizare în septembrie 2016".

Adrian Tănase a menţionat că implementarea serviciilor Contrapărţii Centrale este cel mai important proiect, precizând că intenţionează relansarea pieţei de derivate în cel mai scurt timp.

Bancherii comandă studii despre efectele legilor lui Zamfir

ÎN TIMP CE PARLAMENTARII DEZBAT MAI MULTE PROIECTE LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL BANCAR Bancherii comandă studii despre efectele legilor lui Zamfir

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 12 martie 2018

Proiectele de lege iniţiate de senatorul Daniel Cătălin Zamfir în domeniul bancar i-au pus pe jar pe bancherii din ţara noastră. Reprezentanţii asociaţiilor bancare vot susţine astăzi o conferinţă care urmează să aibă loc astăzi şi în cadrul căreia vor aborda şi iniţiativele legislative ale lui Zamfir.

Mai mult decât atât, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) au anunţat prezentarea unui studiu despre efectele proiectului de lege care urmăreşte plafonarea dobânzilor şi ale iniţiativelor ce vizează sectorul leasingului şi rolul de titlu executoriu pe care îl au creditele, precum şi limitarea valorii la care debitorii îşi pot cumpăra imobilele vândute recuperatorilor.

Andruşcă susţine că dreptul de preempţiune pentru preluarea Şantierului Mangalia nu a expirat

MINISTRUL ECONOMIEI S-A ÎNTÂLNIT CU SINDICALIŞTII Andruşcă susţine că dreptul de preempţiune pentru preluarea Şantierului Mangalia nu a expirat

A.A.Piaţa de Capital / 12 martie 2018

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a subliniat, vineri, că partea română este în continuare în termenul de exercitare a dreptului de preempţiune, în vederea preluării pachetului majoritar de la Şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), şi a mai afirmat că s-au purtat şi se poartă în continuare negocieri cu investitorul strategic interesat, potrivit unui comunicat trans­mis de minister, în urma unei întânirii cu sindicaliştii.

Guvernul a propus înfiinţarea Casei de Comerţ a României

ACTUALIZARE Guvernul a propus înfiinţarea Casei de Comerţ a României

Ramona RaduMacroeconomie / 12 martie 2018

Ministerul Economiei a propus, miercurea trecută, Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Casei de Comerţ a Româ­niei. Potrivit proiectului actului normativ, "Societatea Casa de Comerţ România SA" poa­te să asigure creşterea eficienţei şi eficacităţii activităţilor de susţinere a afacerilor autohtone pe pieţele externe, precum şi să acopere cererea de pe piaţa internă.

În opinina preşedintelui PNL, Ludovic Orban, Congresul de sâmbătă al PSD nu a fost unul al unui partid democratic, şi consideră că noul slogan al social-democraţilor este "Bagă-i în dubă" sau "Vine duba".

PNL: "Avem candidat la funcţia de preşedinte al României - Klaus Iohannis"

Politică / 12 martie 2018

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, ieri, că liberalii au candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, în persoana actualului preşedinte, Klaus Iohannis.

Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la func­ţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, 24 de voturi fiind nule.

"Putem aduce valoare adăugată programului Patriot"

GRIGORE FILIP, AEROSTAR: "Putem aduce valoare adăugată programului Patriot"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 martie 2018

Reporter: Ce implicaţii are, pentru Aerostar, posibilitatea de a produce piese prelucrate şi mecanice pentru radarul Patriot, realizat de compania americană Raytheon?

Grigore Filip: Aerostar are capabilităţi semnificative dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care, împreună cu experienţa importantă acumulată pe parcursul anilor în fabricaţia şi mentenanţa sistemelor de lansare şi a sistemelor radar, pot să aducă valoare adăugată la acest program.

Peste 1000 de femei au participat la lansarea Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor (FPFA)

Peste 1000 de femei au participat la lansarea Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor (FPFA)

A.S.Companii / 12 martie 2018

Peste 1000 de femei au participat, pe 8 Martie, la evenimentul de lansare a Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor (FPFA), o nouă entitate dedicată femeilor de afaceri din Ro­mânia.

Din această Federaţie fac parte două patronate - Patronatul Femeilor Antreprenor şi Patronatul Femeilor din Meşteşugărit, Asociaţia Freelancerilor (o comunitate de peste 2 milioane de persoane care lucrează pe cont propriu, conform datelor INS - 2016) şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.

Reuters: Toys "R" Us se pregăteşte de lichidare

Reuters: Toys "R" Us se pregăteşte de lichidare

Alina VasiescuInternaţional / 12 martie 2018

Distribuitorul american de jucării Toys "R" Us Inc. se pregăteşte pentru o potenţială lichidare, dacă negocierile sale cu creditorii nu duc la o înţelegere care să îl ajute să iasă din faliment, conform unei surse citate de Reuters.

Fuzzy totalitarianism

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 12 martie 2018 /

CRISTIAN PÎRVULESCU

Un totalitarism difuz, care se inserează confuz peste tot în societate! Acesta ar putea fi explicaţia pentru deriva iliberală prin care trece astăzi atât România, cât şi cea mai mare parte a Europei de Est. Conceptul totalitarism difuz (Fuzzy totalitarianism) a fost folosit de Umberto Eco în celebrul său articol-conferinţă Ur-fascism-ul apărut în 22 iunie 1995 în The New York Review of Books şi tradus deja în acelaşi an în română în "România literară" (nr. 51-52/1995) sub titlul "Fascismul primordial", pentru ca apoi, un deceniu mai târziu, să apară şi în volumul "Cinci scrieri morale", unde se va prefera traducerea "Fascismul etern".

BET, cel mai rentabil dintre coşurile de acţiuni avute în vedere

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 MARTIE BET, cel mai rentabil dintre coşurile de acţiuni avute în vedere

A.I.Investiţii Personale / 12 martie 2018

Indicele BET, referinţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a avut o rentabilitate de 0,69%, în intervalul 1 martie - 8 martie, reprezentând coşul de acţiuni cu cel mai bun randament dintre cei urmăriţi, în perioada menţionată.

Spre deosebire, indicele BET-FI, al celor cinci SIF­-uri plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,65%, în timp ce BET­-XT, ce include cele mai lichide 25 de companii ale bursei, a urcat cu 0,41%.

În cazul ultimei luni (perioada 8 februarie - 8 martie), indicele BET a urcat cu 4,88%, peste aprecierea avută de BET-FI şi BET-XT, de 2,35%, respectiv 4,33%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 12 Martie 2018

Macroeconomie / 12 martie 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut semnificativ peste aşteptări în februarie 2017, cu 313 mii, după o creştere cu 239 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo