Reuters: Toys "R" Us se pregăteşte de lichidare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 martie 2018

Reuters: Toys "R" Us se pregăteşte de lichidare

Distribuitorul american de jucării Toys "R" Us Inc. se pregăteşte pentru o potenţială lichidare, dacă negocierile sale cu creditorii nu duc la o înţelegere care să îl ajute să iasă din faliment, conform unei surse citate de Reuters.

Aceasta declară că discuţiile continuă şi nu a fost luată deocamdată o decizie. Compania are în vedere şi alte opţiuni, inclusiv o potenţială vânzare în faliment, dacă este posibil, potrivit sursei.

Şi Bloomberg a informat că Toys "R" Us se pregăteşte pentru lichidarea operaţiunilor sale în faliment, din SUA.

Toys "R" Us a anunţat, în ianuarie, că va închide aproximativ o cincime din magazinele sale din Statele Unite, în timp ce încearcă să iasă din unul dintre cele mai mari falimente înregistrate vreodată de un lanţ comercial specializat.

Toys "R" Us speră că vânzările puternice din perioada sărbătorilor care se apropie (Pascale) să-i sporească şansele de a încheia un acord cu creditorii.

Compania nu a făcut vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Reuters. Către finele acestei luni, Toys "R" Us îşi va publica rezultatele financiare pe trimestrul încheiat în ianuarie.

La finele lunii trecute, divizia din Marea Britanie a Toys "R" Us a intrat în administrare specială, iar 3.200 de locuri de muncă se află în pericol, iar Moorfields Advisory, firma numită să supravegheze acest proces, a informat că va fi lansată "lichidarea ordonată".

Toys "R" Us operează 105 magazine în Marea Britanie, iar intrarea în administrare specială a afacerii locale este cauzată de faptul că societatea nu a găsit un cumpărător.

Compania americană Toys "R" Us s-a declarat în insolvenţă în septembrie anul trecut, ca urmare a dificultăţilor cu care se confruntă sectorul tradiţional de distribuţie ca urmare a exploziei comerţului online.

Atunci, Toys "R" Us a precizat că a depus cererea de plasare sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, ceea ce înseamnă că aceasta nu a mai putut să-şi plătească datoriile.

Potrivit firmei de consultanţă Euromonitor, vânzările magazinelor tradiţionale de jucării au scăzut cu 25% între 2011 şi 2016.

Toys "R" Us numără 1.600 de magazine şi 64.000 de angajaţi la nivel global. Compania avea, anul trecut, datorii de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb