DUPĂ EŞECUL SIF MOLDOVA ŞI CONFECŢII VASLUI SIF Transilvania încearcă să consolideze valoarea nominală a acţiunilor

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 martie 2018

SIF Transilvania încearcă să consolideze valoarea nominală a acţiunilor

SIF3 propune un dividend de 0,01 lei/titlu

SIF3 Transilvania va încerca să consolideze valoarea nominală a acţiunilor de la 0,1 lei/titlu la 5,00 lei/titlu, după ce un demers similar al SIF Moldova s-a lovit de opoziţia Autorităţii de Supraveghere Financiară, dar şi al Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

Astfel, conducerea SIF Transilvania a convocat acţionarii pentru data de 27-28 aprilie, pentru a aproba consolidarea, prin creşterea valorii nominale a acţiunilor concomitent cu reducerea numărului total de acţiuni.

Conform convocatorului, 50 de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu vor deveni o acţiune cu valoarea nominală de 5,00 lei/titlu.

Acţionarii au dreptul de a opta pentru întregirea numărului de acţiuni până la completarea unei acţiuni consolidate, prin aport în numerar sau pentru restituirea de aport la capitalul social, pentru acţionarii cărora nu li s-a putut acorda o acţiune consolidată, în termenul şi condiţiile de exercitare.

Societatea arată: "În vederea determinării valorii de aport sau a valorii de restituire a aportului la capitalul social al SIF Transilvania, preţul unei acţiuni neconsolidate este de 0,25 lei, determinat prin raportare la media pe ultimele 12 luni a preţului de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 pe BVB".

Potrivit companiei, aportul în numerar, reprezentând suma care va fi depusă de către un acţionar SIF Transilvania, care îşi exercită opţiunea de aport în numerar se determină astfel: valoarea de aport (lei) = [50 acţiuni ce intră în procesul de consolidare - numărul acţiunilor ce nu poate fi consolidat (mai mic de 50)] înmulţit cu 0,25 lei.

"Restituirea de aport, reprezentând suma ce urmează a fi restituită unui acţionar SIF Transilvania care nu îşi exercită opţiunea de completare a aportului în mod expres sau tacit, conform Prospectului, se va determina astfel: valoarea de restituire (lei) = numărul acţiunilor ce nu poate fi consolidat (mai mic de 50) înmulţit cu 0,25 lei", menţionează compania.

Operaţiunile de aport în numerar sau de restituire de aport se derulează în baza unui prospect aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, perioada de exercitare a opţiunilor de aport în numerar sau de restituire de aport fiind de 30 de zile, începutul perioadei de derulare urmând a fi stabilit în mod expres în cadrul Prospectului aferent operaţiunii de consolidare aprobat de ASF, potrivit companiei.

SIF3 urmează să suporte comisioanele de restituire a aportului la capital social.

În acest sens, acţionarii trebuie să aprobe repartizarea unei sume de 39,14 milioane de lei din profitul net al anului trecut, de 64,23 milioane de lei, către rezerve, în vederea constituirii de surse proprii de finanţare pentru derularea programului de consolidare a valorii nominale a acţiunilor.

Pe ordinea de zi a AGA, se mai găseşte şi majorarea capitalului social cu 3,60 lei, din surse proprii de finanţare constituite din profitul anilor precedenţi, în vederea emiterii de către SIF Transilvania a unui număr întreg de acţiuni cu valoarea nominală nouă, arată societatea.

Prima dată de înregistrare propusă, pentru identificarea acţionarilor care au dreptul să-şi exercite opţiunile de aport în numerar sau de restituire aport, este 18 mai 2018.

Tentativa SIF3 vine după ce, în mai 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a respins plângerea prealabilă formulată de SIF2 Moldova împotriva deciziei prin care Autoritatea respinsese prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii SIF2 de la 0,1 lei la 2,5 lei, conform deciziei acţionarilor din luna ianuarie 2016.

În octombrie 2016, SIF2 transmisese că va căuta, în continuare, soluţii, în colaborare cu departamentele de specialitate ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru definitivarea prospectului şi implementarea operaţiunii de consolidare a valorii nominale a acţiunilor.

Operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunilor SIF2 a fost contestată vehement de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital.

ASF a respins şi prospectul aferent consolidării valorii nominale a acţiunilor emise de societatea Confecţii Vaslui (COVB). "Confecţii Vaslui" dorea consolidarea valorii nominale a acţiunilor de la 0,1 lei, la 1.000 lei/unitate, potrivit unui raport al Autorităţii.

Randament de 3,95%, al dividendului propus

Acţionarii SIF3 vor mai decide, la AGA de bilanţ, distribuirea sub formă de dividende a unei sume de 21,84 milioane de lei, echivalentul a 0,01 lei/acţiune.

Dividendul reprezintă un randament de 3,95%, prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3, în perioada 01 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2017, data de înregistrare urmând să fie 05 octombie 2018, iar data plăţii 26 octombie 2018.

De asemenea, pe ordinea de zi se are în vedere discutarea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului investiţional pentru anul 2018.

SIF Transilvania a înregistrat, anul trecut, veniturile totale în sumă de 89,9 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, când acestea însumau 93,7 milioane de lei.

Activele totale ale societăţii au crescut cu 7,2%, la 1,05 miliarde de lei, în timp ce datoriile totale au fost de 81,5 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de 2016, când acestea au totalizat 64,7 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. RUSINE INCOMPETENTILOR !!

    -RASCUMPARATI UN NUMAR MAI MARE DE ACTIUNI ,20-30% DACA VRETI SA FACETI ACTIUNILE MAI ATRACTIVE SI SA CRESTETI VALOAREA UNEI ACTIUNI !!!? 

    1. FOARTE BINE PUNCTAT.

      NU ARE NICI O SANSA SA TREACA DE ASF CONSOLIDAREA ACTIUNILOR SIF 3. 

      AICI VA INTERVENI AIPC(Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital). 

      VEDETI CAZUL SIF 2 CARE ESTE CEL MAI ELOCVENT. 

      PENTRU CE ATI MAI FACUT ATUNCI DOUA MAJORARI DE CAPITAL IN 2007 SI 2014 ? 

      CEL MAI PROST ADMINISTRAT SIF DIN ROMANIA. 

      ALO, FRATILA AI ADORMIT IN CS ? 

      NU MAI ESTI ASA VOCAL DE LA REINTRAREA IN CS ?

      Miroase iarăși a blat, al nu știu câtelea între Fercalez și Fratila.

    Inca o mizerie marca Fercala prin care incearca sa justifice dividendul minuscul. Nu degeaba SIF3 este ultimul dintre SIF-uri cu toate rascumpararile lui Fercala Nu mai scapam odata de mamutul asta incompetent care capuseaza SIF-ul de decenii!!

    Halal conducere.

    Ati propus un dividend care nu acopera nici inflatia pe 2017. 

    Unde mai pui ca a propus data plăţii să fie 26.10.2018,adica sa mai stau inca un an cu banii de dividend la SIF 3. 

    Smenuri marca Fercala si Fratila.

    1. ...

      ...

      ...

      ...

    ...

    era mai meștoca să să facă 1 din 666 dă acțîuni, bre!

    ce se intampla la sif3 ? au facut calculul de consolidare pe toate actiunile ? "Aprobarea majorării capitalului social cu 3,60 lei, de la 218.428.666,40 lei la 218.428.670 lei, din surse proprii de finanţare constituite din profitul anilor precedenţi în vederea emiterii de către S.I.F. Transilvania S.A. a unui număr întreg de acţiuni cu valoarea nominală nouă " ? si cum ramane cu actiunile ce au inceput sa le cumpere si sa le anuleze ? "1. Dimensiunea programului - răscumpărarea a maxim 21.842.867 acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, reprezentând maxim 1% din capitalul social; 5. Destinaţia programului - reducerea capitalului social; " le consolideaza anulate ? apropo aceste actiuni le cumpara din banii ce ar fi revenit actionarilor , le pastreaza nu le mai anuleaza ?

    acum inteleg de ce sif3 propune anul acesta jumatate din dividendul de anul trecut , sa ramana mai multi bani de smecherit . sunt curios ce o sa faca cu cele 21.842.867 acţiuni cumparate din banii actionarilor , normal daca nu le anuleaza ar fi sa le distribuie actionarilor sau le pastreaza ca suvenir ? acum inteleg de ce fug toti de sif3

    vad ca propunere aga la sif3 indemnizatii lunare de 5 pana la 7 ori salariul mediu brut , la performantele care le au i-as pune sa aduca bani de acasa

    interesant a fost liniste pana cand persoanele initiate au vandut pachete de zeci de milioane de actiuni ca dupa aceea sa curga cu comunicate negative . poate nu am dreptate dar daca se vor face intrai comparabile cu iesirile acestor persoane atunci se vor confirma presupunerile mele pe sif3 si cu atat mai mult daca dupa aceia vor intorce comunicatele pe pozitiv ! asteptam aga si agoa .

    un lucru e clar staful sif3 trage tare pe scadere , sa vedem ce comunicate mai lanseaza . si mai sunt curios persoanele initiate la ce pret vor cumpara masiv , ca vanzarea se stie la cat au facut-o .

    in legatura cu dividendul nu ma incalzeste ca sif3 ia 61 milioane din care da la cei indreptatiti o mica parte , restul filtrandui prin tot felu de inginerii financiare pentru a le ramane lor.

    la neregulile care le fac pana la urma amenzile nu se platesc din indemnizatii ci din profitul ce se cuvine actionarilor

    putin probabil sif3 sa mai devina atractiva la cate conflite are cu asf .oare sunt asa de corecti cei din conducere ? sincer ii credeam nedreptatiti de deciziile asf dar acum imi dau seama ce s-ar fi intamplat daca nu era si aceasta institutie .

    trebuie sa avem grije ce votam la aga si agoa

    1. Aia votăm!!!!

      halal administratie!! Si se mai numeste "dual". In 20 ani de administare vine cu un divident de 0.01 pe actiune. Cel putin 1 leu ar trebui sa fie. Inapoi in gradinita si se mai numesc dr si ing economic ha ha ha

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb