LIVIU DRAGNEA, REALES LIDER AL PARTIDULUI: "PSD nu va desemna în această perioadă vreun candidat la preşedinţie"

Ziarul BURSA #Politică / 12 martie 2018

"PSD nu va desemna în această perioadă vreun candidat la preşedinţie"

Liviu Dragnea, reales sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, în funcţia de preşedinte al partidului, a declarat că discursul său de la evenimentul respectiv nu are vreo legătură cu o eventuală candidatură a sa la preşedinţie, pentru că, deocamdată, PSD nu îşi va desemna un astfel de candidat.

Întrebat dacă este adevărat că dis­cursul său a fost unul de viitor prezidenţiabil, aşa cum a spus unul dintre colegii săi, Dragnea a replicat, conform Agerpres: "Categoric, nu. Am prezentat astăzi lucrurile în care cred foarte mult. A fost un discurs care, de fapt a prezentat nişte obiective la care lucrez împreună cu colegii cu care am realizat programul de guvernare, pe care l-am prezentat astăzi şi în care cred foarte mult. Dacă el a fost considerat aşa, este o pură coincidenţă.

Nu are nicio legătură cu o eventuală candidatură la preşedinţie dintr-un motiv foarte simplu: PSD nu îşi va desemna în această perioadă vreun candidat la preşedinţie. Este timp".

El a menţionat că proiectul despre care a vorbit la Congres va fi pus la dis­poziţia tuturor, iar după dezbateri, "într-un fel sau altul", acest program se va materializa printr-o lege.

Liviu Dragnea s-a declarat mulţumit de noua conducere a partidului validată de Congresul extraordinar, arătând că noua echipă are o reprezentare echilibrată pe regiuni, în care paritatea de gen este respectată.

Domnia sa a spus: "Cred că a fost un congres care şi-a atins principalele obiective. (...) Vom începe un proces de modernizare a legilor privind funcţionarea serviciilor secrete în România, cele 100 de obiective care vor fi începute în anul Centenar, unele care vor fi finalizate în anul Centenar. Partea a doua, care a reprezentat partea de alegeri: este o echipă nouă. Sunt mulţumit pentru că am atins cele două obiective pe care le-am expus colegilor mei şi anume în conducerea partidului să fie o reprezentare echilibrată a întregii ţări - câte doi vicepreşedinţi în fiecare regiune - şi paritatea de gen, bărbaţi/femei, la care eu ţin foarte mult".

Tot la Congresul de sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a devenit preşedinte executiv al PSD, fiind votată de 2.880 de delegaţi. Au fost înregis­trate 939 de voturi "împotrivă".

Pentru aceeaşi funcţie, Ecaterina Andronescu a obţinut 541 de voturi "pentru", "împotrivă" fiind înregistrate 3.278 de voturi. Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a obţinut 292 "pentru" şi 3.527 "împotrivă".

Însă, Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu s-au retras din cursă, părăsind sala înainte de vot. Cei doi au acuzat organizatorii Congresului că nu le-au dat posibilitatea să se adreseze delegaţilor anterior exprimării votului.

Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general cu 3.063 de voturi "pentru", "împotrivă" înregis­trân­du-se 668 de voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 de voturi "pentru" şi 3.063 de voturi "împotrivă".

La lucrări au fost prezenţi peste 4.000 de delegaţi.

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că modificarea Codurilor penale urmează să fie realizată până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare. Domnia sa a spus: "Trebuie să le modificăm din cel puţin din trei motive. Sunt două directive europene: Directiva 42/2014, Directiva 343/2016, care trebuie să fie transpuse în legislaţie până în aprilie şi - sigur nu o să ajungem până atunci - după aceea avem un risc de infringement. Al doilea motiv: deciziile Curţii Constituţionale care, ne place sau nu ne place, sunt obligatorii, şi deciziile CEDO. Sunt cele trei motive principale pentru care Codurile penale trebuie modificate. Acestea sunt explicaţiile, sunt simple şi calendarul este până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare".

El şi-a exprimat speranţa că modificările Codurilor penale se vor realiza în urma unei comunicări "mult mai bune şi directe" cu Consiliul Europei şi Comisia Europeană.

__________________________

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, că a stabilit împreună cu premierul Viorica Dăncilă un plan coerent pentru Capitală şi zona limitrofă, declarându-se optimistă că vor fi soluţionate cât mai multe dintre problemele Bucureştiului.

"Avem termene pentru fiecare obiectiv, fie că mă refer la achiziţionarea pachetului de acţiuni de la ELCEN de către Primăria Capitalei, un proiect care a fost stagnat până acum de către reprezentanţi ai Ministerului Energiei, fie la Spitalul Metropolitan. Aşteptăm terenul din partea Guvernului, care să întregească suprafaţa pe care o avem noi. Vreau să deschid o scurtă paranteză, când Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, a solicitat Primăriei Capitalei un teren pentru a construi un centru extrem de necesar unde se realizează recoltările de sânge, Primăria Capitalei, în două săptămâni, a transferat acest teren (...). Noi solicităm de opt luni o suprafaţă de teren - repet, care este necesară întregirii suprafeţei pentru Spitalul Metropolitan", a spus primarul.

Printre proiectele importante pentru Capitală, edilul şef a menţionat şi urgentarea lucrărilor la Centura ocolitoare şi la metrou.

__________________________

Aproximativ 100 de persoane au protes­tat în faţa Sălii Palatului, unde s-a des­făşurat Congresul extraordinar al PSD. Trei protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine, duşi la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi amendaţi.

Senatorul PSD Claudiu Manda a afirmat, sâmbătă, referindu-se la protestatari, că oamenii au dreptul să protesteze, dar într-un cadru legal. În context, el a dat exemplul Germaniei, "unde e democraţie", dar manifestanţii "au fost luaţi cu jeturi de apă", într-o situaţie similară.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a sus­ţinut că nu a auzit protestele care au avut loc sâmbătă la Sala Palatului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu cate voturi a fost reales? A fost cineva impotriva? Vai, vai, vai!

    Fata are diamant pe mana?

    1. Nu cumva Dragnea afost "reales " doar de reporterul Bursei , Bot si alti tefelisti ?

    ...Printre proiectele importante pentru Capitală, edilul şef a menţionat şi urgentarea lucrărilor la Centura ocolitoare şi la metrou.  

    Daca "fetele" rezolva centura, vor muri de ciuda (dar si profita) baietii, fosti prim ministri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb