Peste 1000 de femei au participat la lansarea Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor (FPFA)

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 12 martie 2018

Peste 1000 de femei au participat la lansarea Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor (FPFA)

Peste 1000 de femei au participat, pe 8 Martie, la evenimentul de lansare a Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor (FPFA), o nouă entitate dedicată femeilor de afaceri din Ro­mânia.

Din această Federaţie fac parte două patronate - Patronatul Femeilor Antreprenor şi Patronatul Femeilor din Meşteşugărit, Asociaţia Freelancerilor (o comunitate de peste 2 milioane de persoane care lucrează pe cont propriu, conform datelor INS - 2016) şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.

Cristina Chiriac, preşedintele Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor, ne-a declarat: "8 Martie intră în istoria antreprenoriatului feminin din România cu Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, o iniţiativă unică ce a pus bazele pentru o construcţie temeinică la nivel naţional şi se pregăteşte pentru a forma prima confederaţie patronală alături de alte două patronate reprezentate de către doamna Liliana Aghiorghicesei şi Mihaela Marcu.

Interesul deosebit de mare acordat ne întăreşte convingerile că era nevoie de o astfel de entitate în societatea românescă. Peste 1000 de antreprenoare din diverse arii de business, din toate colţurile ţării au participat la Gala «Din apreciere pentru tine!» readucând în prim plan astfel importanţa susţinerii şi dezvoltării antreprenoriatului feminin, un apel la dialog constructiv cu toate entităţile responsabile".

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii, care a fost partener al evenimentului, a precizat: "De-a lungul vieţii, am întâlnit femei de succes care au dat dovadă de curaj, implicare şi abilităţi manageriale deosebite. Pentru acestea şi nu numai, am toată admiraţia şi mă simt onorat că am putut să iau parte la evenimentul de lansare a Federaţiei Patronale a Femeilor Antreprenor din România, care a avut loc, pe 8 martie, la Palatul Parlamentului. Antreprenoriatul este, de fapt, creaţie şi îl poate face orice om pentru că este înscris în ADN-ul nostru. Numai că bărbatul creează prin imaginaţie, iar femeia prin iubire. Orice i-ai da femeii, ea îl va îmbunătăţi".

Doamna Cristina Chiriac crede că numărul femeilor antreprenor va creşte, mai ales pentru că societatea civilă a ales să se implice, dar şi pentru că există multe comunităţi dedicate femeilor antreprenor: "Există câteva domenii în care femeile excelează şi acest lucru se reflectă şi în componenţa noastră: ponderea cea mai mare o deţin antreprenoarele care activează în zona serviciilor, apoi urmează cele din sănătate, educaţie, comerţ, industrie uşoară, IT şi meşteşuguri etc".

Conform studiului Mastercard din 2017 asupra antreprenoriatului feminin în 54 de ţări din lume, România se situa pe locul 28, cu doar 25,3% din totalul numărului de afaceri deţinute de femei, comparativ cu 30,8% în Spania, 29,6% în Polonia şi 27,8% în Ungaria. În opinia doamnei Chiriac, există o strânsă corelaţie între bunul mers al economiei româneşti şi rata de creştere/descreştere a antreprenoriatului, de aceea domnia sa spune că mediul antreprenorial are nevoie de stabilitate economică şi chiar politică, pentru a se dezvolta armonios.

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu: "Mediul de afaceri îşi doreşte politici echilibrate, prudente şi măsuri fiscale fundamentate"

Mediul de afaceri îşi doreşte politici echilibrate, abordări prudente şi măsuri fiscale fundamentate, care să faciliteze dezvoltarea antreprenorială, nu să o perturbe, aşa cum am văzut că s-a întâmplat recent, prin degringolada din sistemul salarial şi transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, a declarat, vineri, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, în mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis în cadrul Galei organizate de către Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor.

Domnia sa a susţinut că, în prezent, România se poate lăuda cu o creştere economică record de 7%, însă contextul macroeconomic nu este lipsit de provocări sau riscuri, unele deja semnalate prin dinamica ascendentă a inflaţiei, a dobânzilor şi cursului valutar, care afectează şi planurile de afaceri ale întreprinzătorilor.

Cosmin Marinescu a mai declarat, în cadrul evenimentului: "Antreprenoriatul feminin românesc are, indiscutabil, un imens potenţial. Este însă nevoie de mai mult curaj, pentru ca femeile de afaceri să îndrăznească să devină modele de succes în şi mai multe domenii. Totodată, este necesară o susţinere consistentă şi din partea decidenţilor în materie de politici publice, iar eu doresc să vă asigur de întregul meu sprijin. Indicatorii privind iniţiativa antreprenorială în rândul femeilor plasează România pe un loc bun în clasamentele de profil. Aproape 40% dintre afacerile din România sunt conduse de femei, iar managementul de top este feminin pentru aproximativ o treime dintre IMM-urile din ţara noastră. Aceşti indicatori s-au îmbunătăţit continuu în ultimul deceniu, iar România se găseşte, în prezent, în topul clasamentului european privind echitatea salarială între bărbaţi şi femei. Comerţul şi serviciile sunt domeniile în care regăsim, cu preponderenţă, companii cu întreprinzători femei. Dar femeile s-au afirmat prin performanţe notabile în multe alte sectoare, definitorii pentru economia viitorului, cum ar fi industriile creative şi inovative, care includ domenii cu mare potenţial, precum sectorul IT.

România are nevoie de o viziune clară asupra dezvoltării antreprenoriatului, o viziune inteligentă pe termen lung, prin care antreprenoriatul românesc să devină coloana vertebrală a unei clasei de mijloc autentice în societatea noastră. (...) În perioada următoare, vom supune dezbaterii publice proiectul de viziune pentru o Românie modernă şi europeană, elaborat în cadrul Comisiei prezidenţiale pentru Proiectul de Ţară. Tocmai pentru că antreprenoriatul este factorul cheie al dezvoltării, iar antreprenoriatul feminin este indiciul modernităţii în societate şi al şanselor deschise în economie, vă invit să vă alăturaţi acestui demers consultativ, pentru că, sunt convins, contribuţia dumneavoastră aduce plusvaloare, dar şi valori în plus, pentru viitorul României".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ......a lipsit d-na...."imoglubina ????..greseala mare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb