PNL BUZĂU: "Atragerea de fonduri prin Programul Naţional de Construcţii de Creşe al Ministerului Dezvoltării este vitală"

Ana Felea
Politică / 31 martie 2021

"Atragerea de fonduri prin Programul Naţional de Construcţii de Creşe al Ministerului Dezvoltării este vitală"

Judeţul Buzău are doar opt creşe, situaţie în care deputatul Gabriel Avrămescu îndeamnă autorităţile locale să contracteze sumele puse la bătaie prin Programul Naţional de Construcţii de Creşe al Ministerului Dezvoltării. Deputatul PNL este de părere că atragerea acestor fonduri este vitală pentru Buzău.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei estimează construcţia a aproximativ 200 de creşe, la nivel naţional, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La propunerea ministerului de resort, Guvernul a alocat 370 de milioane de euro, din fondul pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construcţia creşelor. Aceste unităţi vor fi construite după respectarea a trei tipare prestabilite în functie de suprafaţa de construcţie şi de numărul de antepreşcolari.

Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău, a precizat: "370 de milioane de euro vor fi la dispoziţia primăriilor din toată ţara pentru construcţia de creşe noi, moderne, la standarde europene. Singura condiţie: depunerea unui proiect eligibil! La nivelul judeţului Buzău, sunt doar 8 creşe pentru antepreşcolari, cinci aflându-se în municipiul Buzău, două la Râmnicu Sărat şi una la Berca. În restul judeţului, NU EXISTĂ astfel de centre pentru copii. De ce ne mai mirăm că buzoienii aleg să-şi întemeieze o familie în altă parte, dacă acasă nu sunt condiţii civilizate pentru tineri? Sprijinirea familiilor, încurajarea natalităţii şi susţinerea tinerelor mame în întoarcerea lor pe piaţa forţei de muncă trebuie să reprezinte o prioritate pentru o comunitate".

Creşele ce urmează a fi construite vor fi destinate fie pentru 45-50 de copii, adică pentru patru sau cinci grupe, fie creşe pentru sase sau şapte grupe, unde pot fi înscrişi 60 sau 70 de copii şi unităţi pentru 10 sau 11 grupe de copii, adică unde vor fi îngrijiti peste 100 copii de până la 3 ani.

Modelele de creşe sunt prevăzute cu dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcţională, cabinet medical, camere de joacă. În plus, acestea sunt promovate după conceptul de construcţie verde, eficientă economic şi energetic, cu acoperiş prevăzut cu panouri fotovoltaice şi cu amenajarea de spaţii verzi şi terase înverzite.

"În acest moment, Compania Naţională de Investiţii lucrează la întocmirea documentaţiei tehnice a studiului de fezabilitate pentru cele trei tipuri de proiecte de creşe, urmând ca unităţile administrativ teritoriale interesate să depună solicitările la CNI şi o dovadă că au în proprietate suprafaţa de teren impusă conform modelului pentru care optează. La nivelul Ministerului Dezvoltării se estimează semnarea primelor contracte din toamna acestui an. Lucrările de construcţie ar putea fi demarate, la sfârşitul acestui an", a mai adăugat Gabriel Avrămescu.

Accesarea fondurilor pentru construcţia creşelor va fi făcută de unităţile administrative teritoriale după aprobarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în şedinţă de Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb