PNL cere demisia lui Berceanu în moţiunea simplă "Ministrul anti-transporturi şi pro-furt"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iunie 2010

PNL cere demisia lui Berceanu în moţiunea simplă "Ministrul anti-transporturi şi pro-furt"

Liberalii cer demisia ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, în moţiunea simplă intitulată "Ministrul anti-transporturi şi pro-furt", depusă, ieri, la Camera Deputaţilor. Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a depus, ieri, în plen, moţiunea simplă pe tema Transporturilor, semnată de 52 de deputaţi liberali, preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase, apreciind că moţiunea îndeplineşte prevederile regulamentare.

"Grupul PNL are 52 de semnături pentru depunerea moţiunii simple pe problemele grave din Transporturi. Conform Regulamentului, în şedinţa de plen se înmânează preşedintelui de şedinţă textul moţiunii pentru a verifica dacă este în conformitate cu prevederile regulamentare", a precizat Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit moţiunea simplă a PNL şi, în urma verificărilor, a decis că aceasta respectă prevederile Regulamentului. "Programul va fi discutat în Biroul Permanent de luni. Probabil săptămâna viitoare vom discuta această moţiune", a spus Anastase.

Semnatarii moţiunii simple menţionează în text că, "din cauza administrării defectuoa-se a sistemului transporturilor şi infrastructurii din România", ministrul Berceanu îi obligă să ia atitudine împotriva "lipsei sale de performanţă şi a greşelilor continue".

Iniţiatorii moţiunii l-au numit pe Berceanu "ministrul anti-autostrăzi", spunându-i acestuia că se poate compara cu ceilalţi colegi ai săi foşti miniştri ai transporturilor - Traian Băsescu, Anca Boagiu şi Gheorghe Dobre - "cu toţii caracterizaţi de o aversiune faţă de construcţia autostrăzilor".

"După finalizarea cu iz electoral a primilor 42 km din Autostrada Transilvania în decembrie 2009 (care, în treacăt fie spus, ar fi fost finalizaţi încă din 2008 dacă România nu ar fi avut ghinionul de a-l avea la conducerea Ministerului Transporturilor în 2005 şi 2006 pe sinistrul Dobre), anul 2010 a adus acest proiect în impas. Din cauza faptului că nici până astăzi Berceanu nu a plătit sumele corespunzătoare lucrărilor din 2009, firma care construieşte Autostrada Transilvania a devenit, forţat, unul dintre cei mai mare disponibilizatori din România. Astfel, peste 700 de angajaţi ai Bechtel, majoritatea din judeţul Cluj, şi-au pierdut locul de muncă", se mai arată în textul moţiunii.

Semnatarii mai spun că au constatat însă că, "dacă domnul Berceanu, în calitate de ministru, tot nu face drumuri, măcar încearcă să deturneze fonduri publice către clientela propriului partid", susţinând că ministrul PDL a devenit şi "un expert şi în sistarea programelor guvernamentale iniţiate de alţii".

Ei au susţinut că, după pierderea "ruşinoasă" a finanţării de la Banca Mondială, pentru construcţia centurilor Bacău, Braşov, Reghin, Târgu Mureş şi Mediaş, Berceanu a reuşit "performanţa de a da cu piciorul" proiectului de construcţie a autostrăzii Comarnic - Braşov şi că ministrul Berceanu persistă în a minţi că "nu el este vinovat pentru aceste enorme şi penibile eşecuri", ci întotdeauna alţii.

Pe de altă parte, semnatarii moţiunii susţin că este un "dezastru la calea ferată"şi invocă "ignoranţa şi încăpăţânarea ministrului Berceanu în ceea ce priveşte infastructura aeroportuară", în privinţa căreia şi-ar fi manifes-tat de asemenea "adversitatea" deoarece se opune construcţiei Aeroportului Internaţional Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb