PNL condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

T.V.
Politică / 6 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Comisia de cultură a PNL condamnă "vehement" vandalizarea a 73 de morminte din cimitirul evreiesc al oraşului Huşi, solicitând autorităţilor statului să intervină ferm pentru depistarea făptuitorilor.

"Considerăm că astfel de gesturi pot avea consecinţe profund negative, în contextul unui climat politic oricum extrem de tensionat, în care elementele de retorică naţionalistă au fost puse în circulaţie de ceva timp de lideri importanţi ai PSD. Fenomene precum antisemitismul, xenofobia sau şovinismul au provocat de-a lungul istoriei traume ireversibile, care au zguduit destinul unor naţiuni sau minorităţi, etnice, religioase, sexuale. România, din nefericire, a cunoscut inclusiv experienţa Holocaustului, dar valorile actuale ale lumii noastre, democrate şi liberale, sunt incompatibile cu această viziune anacronică", se arată într-un comunicat semnat de coordonatorul Comisiei de cultură a PNL, Liviu Brătescu remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Liberalii cer ministrului Carmen Dan să prezinte public măsurile luate până în acest moment cu privire la vinovaţi.

"PNL solicită autorităţilor statului român să intervină ferm pentru depistarea făptuitorilor, sancţionarea oricăror derapaje şi cere măsuri concrete de prevenire a extremismului de orice natură. Ministerul de Interne nu poate fi preocupat în această ţară doar să lupte cu protestatarii din Piaţa Victoriei sau din alte locuri publice în care românii se adună pentru a protesta împotriva abuzurilor PSD. În aceste condiţii, cerem ministrului Carmen Dan să se trezească şi să prezinte public măsurile luate până în acest moment cu privire la vinovaţii pentru acest sacrilegiu. De la Ministerul Culturii trebuie să recunoaştem că nu ne aşteptăm la vreo reacţie, aşa cum nu s-a întâmplat nici în alte cazuri în care elemente ale patrimoniului cultural naţional au fost distruse", se susţine în comunicat.

PNL a condamnat şi declaraţiile recente ale viceprimarului Aurelian Bădulescu, pentru Newsweek România, referitor la intenţia de a realiza un bust al mareşalului Ion Antonescu în Bucureşti.

"Ca liberali, nu putem accepta încercările de glorificare a mareşalului Ion Antonescu, vinovat de deportarea şi moartea groaznică a unui număr imens de evrei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În egală măsură, condamnăm şi atitudinea recentă a viceprimarului general al Capitalei, fost membru de vază al PSD, astăzi doar susţinător al Gabrielei Firea, atitudine ofensatoare şi sfidătoare la adresa memoriei istorice a comunităţii evreieşti din ţara noastră. Comisia de cultură, culte şi minorităţi a PNL îşi exprimă dorinţa şi speranţa că majoritatea cetăţenilor români se manifestă astăzi în acord cu principiile liberale ale deschiderii şi toleranţei, singurele posibile pentru un prezent armonios în cadrul lumii în care trăim", a precizat sursa citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu-mi pot imagina ca niste fiinte umane pot face asa ceva, de fapt, da am vazut cum fapturi care semanau cu oamenii au omorat cu o cruzime inspaimantatoare zeci de mii de copii, femei, batrani si tineri nevinovati, care nu aveau alta vina decat ca s-au nascut cu o alta religie. Crimele nazistilor au lasat o pata neagra asupra Germaniei, care are nevoie de secole pentru a se uita. Hitler a fost cel mai intunecat personaj al istoriei, dar atrocitatile generate de el asupra unor oameni nevinovati nu ar fi fost posibile fara concursul oamenilor de rand.

    1. Cimitirul este in paragina de cativa ani!

    Era mai interesant cimitirul din Praga))))

    fanaticii #rezist au facut asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb