PNL: "Guvernul Grindeanu, cea mai mică rată de colectare a veniturilor după ieşirea din criză"

Alexandra Cismaru
Politică / 23 aprilie 2017

Logo PNL (Sursa foto: Facebook)

Logo PNL (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 12: 35 Raluca Turcan: "Credeţi că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare? Mi-e teamă că nu"

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, duminică, la Cluj, unde s-a desfăşurat Consiliul de coordonare judeţeană al PNL Cluj, că partidul pe care îl conduce nu "ar fi fost mai breaz" la guvernare decât actualul Guvern, ea subliniind că la alegerile parlamentare din decembrie "PNL a fost praf".

Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL, a declarat, duminică, la Cluj, că nu crede în faptul că, în situaţia actuală, PNL ar fi avut o guvernare mai bună în cazul în care ar fi câştigat alegerile din decembrie.

Raluca Turcan a declarat, citată de News.ro: "Gândiţi-vă că am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scârţâie din toate încheieturile. Credeţi sincer că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? Mie mi-e teamă că în unele locuri nu şi asta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvenţă, fără o poziţie clară asumat, fără decizii urmate indiferent de ultimele persoane care sună pentru a le influenţa. Am avut o cruntă ruptură între centru şi baza partidului, o fractură între conducerile judeţene şi baza celor mulţi. Cu astfel de fisuri, PNL nu ar fi putut urmări cu decenţă, integritate, profesionalism şi consecvenţă valorile şi soluţiile la guvernare".

Turcan a atras atenţia asupra faptului că, la precedentele alegeri, "PNL a fost praf" şi că datoria ei este de a se asigura că "toţi colegii au înţeles ce s-a întâmplat".

Preşedintele interimar PNL a precizat: "Imediat ce am fost aleasă în funcţie, am comandat un raport profesionist pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu PNL. Concluzia acestui raport a fost că, în pofida unor rezultate foarte bune, Partidul Naţional Liberal a fost praf. Am spus-o şi o repet cu riscul de a deranja. Nici nu e greu, mai ales că sunt femeie şi a fost o perioadă în care în PNL a fost mai greu să colaboreze cu o anumită structură de conducere. După acel praf obţinut la parlamentare, riscăm să nu fi înţeles unde am greşit şi să repetăm erorile în unele locuri. Asta mă doare şi mă preocupă. La viitoarele alegeri interne am datoria să mă fi asigurat că toţi colegii din PNL au înţeles ce s-a întâmplat şi măcar au încercat să corecteze. Să nu ne mai plângem după".

La Consiliul de Coordonare Judeţean al PNL Cluj participă peste 400 de delegaţi care vor alege următoarea conducere a filialei judeţene. În competiţia pentru funcţiile de conducere este înscris câte un singur candidat, astfel încât europarlamentarul Daniel Buda va fi reales pentru un nou mandat, în timp ce funcţiile de prim-vicepreşedinţi le vor reveni senatorului Marius Nicoară, respectiv lui Mircea Moroşan, primar al localităţii Huedin.

(A.C.)

--------------

Partidul Naţional Liberal afirmă că actualul Executiv are cea mai mică rată de colectare a veniturilor la bugetul de stat din anul 2008 şi până în prezent şi consideră că "eficienţa guvernamentală" prezentată de către premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD, Liviu Dragnea, drept "un succes" după trei luni de mandat se "prefigurează a fi un eşec răsunător".

Potrivit unui comunicat de presă al PNL, remis sâmbătă AGERPRES, anunţul premierului Grindeanu privind veniturile la bugetul de stat obţinute în primul trimestru din acest an demonstrează "ratarea ţintei angajate".

"În primul rând, anunţul premierului Grindeanu potrivit căruia în primul trimestru au reuşit să obţină venituri la bugetul de stat cu doar 4 miliarde lei peste perioada similară din 2016, arată ratarea ţintei angajate în bugetul de stat, adică realizarea unui plus de 6,9 miliarde lei faţă de anul trecut. Aceasta înseamnă că Guvernul Grindeanu-Dragnea are la 3 luni cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget de la ieşirea României din criză", indică sursa citată.

În comunicat se mai menţionează că declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora 2,97 miliarde lei din totalul veniturilor la buget din primul trimestru reprezintă veniturile din fondurile europene, "dinamitează complet ideea că Guvernul ar fi în grafic sau măcar pe aproape în privinţa colectării".

"De ce? Tocmai pentru că aceste fonduri UE, trecute artificial la capitolul venituri bugetare, reprezintă de fapt subvenţiile pentru agricultură, care vin automat în ţară. Diferenţa atât de mare faţă de 2016 este legată de problemele întâmpinate de fostul Guvern în prima parte a anului, dar remediate în partea a doua. Ceea ce înseamnă că anul acesta subvenţiile agricole se regăsesc în primul trimestru la venituri, dar nu se vor regăsi la acelaşi nivel şi în al doilea sau al treilea trimestru. (...) Punând deoparte subvenţiile pentru agricultură venite de la UE, constatăm că minusul de 2,9 miliarde lei faţă de angajamentul pe 2017 efectiv se dublează. Aceasta este crunta realitate pe care Dragnea &Co încearcă să o cosmetizeze: cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget din 2008 până în prezent", se mai arată în comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Totusi....cum a ajuns catastrofa asta presedinta unui partid istoric?

    Pt ca acesta nu e PNL. 

    P.S.D.-MAFIA, adunatura de hoti, talhari si borfasi, P.N.L.=NU MAI EXISTA, de la Alina BURGHIU, la TURCAN praf si pulbere!!!

    1. Ba, pardon!

      PNL nu mai exista de la alianta cu PSD facuta de Crin Antonescu.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb