PNL l-a votat pe Cîţu în locul lui Zamfir, la şefia Comisiei Economice

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Politică / 1 februarie 2018

PNL l-a votat pe Cîţu în locul lui Zamfir, la şefia Comisiei Economice

Zamfir: "Am depus raportul de activitate la partid şi vreau să ştiu ce nu am făcut bine ca şef al Comisiei economice"

Cîţu: "Este posibil să candidez pentru preşedinţia Comisiei economice"

Actualizare 11:37 Membrii PNL au votat pentru schimbarea senatorului Daniel Cătălin Zamfir cu colegul său de partid Florin Cîţu, la preşedinţia Comisiei Economice.

Daniel Zamfir ne-a spus: "M-au executat. Toţi colegii mi-au aplaudat activitatea de la şefia comisiei de specialitate, apreciind că a fost una prodigioasă, dar că votul este politic, iar preşedintele partidului Ludovic Orban nu mai vrea să conduc această comisie".

---------

Conducerea PNL ar urma să-l înlocuiască, astăzi, pe senatorul Daniel Cătălin Zamfir din funcţia de preşedinte al Comisiei economice.

Iniţial, zvonul a apărut pe pagina de Facebook a avocatului Gheorghe Piperea, apropiat al liberalului Zamfir, ulterior informaţia fiind confirmată şi de acesta din urmă.

Gheorghe Piperea ne-a spus că preferatul PNL la vârful comisiei de specialitate ar fi Florin Cîţu, membru al Comisiei economice şi vicepreşedinte în Comisia de buget.

Florin Cîţu ne-a spus, aseară, că există posibilitatea să-şi depună candidatura pentru scaunul de preşedinte la economie.

Senatorul Daniel Zamfir s-a arătat deranjat de intenţiile şefilor săi de partid, precizând: "Eu mi-am depus raportul de activitate la partid şi vreau să ştiu ce nu am făcut bine ca şef al Comisiei economice. Desigur, am înţeles că reprezint o ameninţare, inclusiv pentru că am continuat să îl chem la audieri pe Guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu în cazul Arenelor BNR".

Liberalul a scris, aseară, pe pagina sa de Facebook, adresându-se preşedintelui PNL Ludovic Orban: "După ce, în mod ruşinos, ai fugit de un răspuns când te-am întrebat care sunt actele de «deviaţionism» pe care le-am comis în activitatea mea la Comisia Economică, ai început să înroşeşti telefoanele să le ceri colegilor din Senat să mă schimbe de la Comisie. Ştiu. Te derajează tare că îmi văd de treabă acolo.Te deranjează şi că deranjez interese. Te deranjează că apăr cetăţenii de abuzurile băncilor, IFN-urilor şi ale recuperatorilor? Sau că cer cu obstinenţă ca «băieţii deştepţi» să plătească redevenţele cuvenite Statului?"

Pe parcursul anului trecut, Daniel Zamfir i-a chemat în mai multe ocazii la comisia de specialitate pe reprezentanţii sistemului financiar, pe cei din conducerea BNR, dar şi pe cei din energie, pe tema arenelor BNR, a dobânzilor, a problemei creditelor în franci elveţieni (CHF), a redevenţelor la gaze etc.

În contextul în care senatorul Zamfir este cel care a iniţiat Legea dării în plată şi a promovat Legea conversiei creditelor în CHF, susţinându-i tot timpul pe debitorii împrumutaţi în moneda elveţiană, reprezentanţii Grupului clienţilor cu credite în CHF au reacţionat aseară la anunţul făcut de Gheorghe Piperea, unul dintre clienţii bancari propunând să transmită o scrisoare deschisă către PNL.

GCCC a transmis: "Domnul senator Daniel Zamfir este unul dintre puţinii politicieni români preocupaţi de soarta şi problemele debitorilor români, cei care, din cauza unei legis­laţii precare şi a unei lipse reale de preocupare, de multe ori vecină cu complicitatea statului român, au căzut victimele înşelăciunii sistemului bancar. În fostul mandat de parlamentar, din postura de deputat, a iniţiat şi promovat cu succes legea dării în plată, a susţinut legea conversiei la cursul istoric pentru creditele în franci elveţieni, a avut numeroase intervenţii şi iniţiative pentru consolidarea cadrului legislativ din aceas­tă zonă. Datorită activităţii şi insis­tenţei dânsului, mii de familii au putut să se elibereze de jugul unor contracte abuzive şi toxice. De asemenea, în noul mandat de parlamentar, din postura de senator şi preşedinte al Comisiei Economice, domnul Zamfir susţine mai multe proiecte de lege menite să repare prejudicii şi situaţii dezechilibrate existente acum în zona financiar-bancară şi nu numai: retractul litigios, plafonarea dobânzilor la credite, ajustarea legis­laţiei din domeniul leasingului auto, intervenţia pe subiectul redevenţelor la gaze, a formularului 600 etc. De-a lungul timpului, domnul Zamfir a fost în permanentă legătură cu oamenii vizaţi de aceste proiecte legis­lative, le-a ascultat problemele, a intervenit în ajutorul acestora, în pofida ostilităţii unui sistem bancar extrem de agresiv. (...) Având în vedere aceste aspecte, suntem îndreptăţiţi să considerăm că acţiunile de sabotare a activităţii domnului Zamfir tocmai de către propriul partid reprezintă un act de rea-voinţă şi de susţinere a unor interese străine de interesele alegătorilor, chiar contrare".

În aceste condiţii, debitorii solicită PNL următoarele:

"- să înceteze de urgenţă aceste acţiuni;

- să ofere sprijin politic lui Daniel Zamfir pentru a duce la capăt proiectele de lege începute, cu atât mai mult cu cât acestea sunt semnate de mai mulţi membri PNL şi aprobate, iniţial, de conducerea partidului.

- să renunţe la intenţia de a-l înlocui de la conducerea Comisiei Economice, cu atât mai mult cu cât persoana vehiculată ca înlocuitor a avut nenumărate luări de poziţie neargumentate, uneori contrare intereselor cetăţeanului de rând;

- stabilirea unei întâlniri cu reprezentanţii debitorilor, pentru a discuta în detaliu şi justifica aceste acţiuni".

Candidaturile depuse în această dimineaţă de membrii PNL urmează să fie votate în plen.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. (...ar fi fost chiar culmea sa afle bursa o opinie care nu-l pune intr-o lumina ideala pe Catalin Zanfurt ;-) )

    Fostul ministru Silvian Ionescu zice ca---->>>>> Poate minte, poate nu... Adulatorii grizonelului iubitor de liqior ar fi bine sa afle ca senatorul REDISTRIBUIT FURA SI A FURAT CURENT. Cum o sa dormi, nelutzule? pe langa Lamo? :-) ----->>>> 

    "Daniel Zamfir, celebrul finantist PNL, este absolvent de Constructii Civile. 

    El stie sa apere dreptatea cifrelor, de pe vremea cand fura curent de la fostul IDEB pentru masinile de cusut ale infantilei creatoare de moda Oana Roman. 

    Care Oana Roman avea " casa de mode " in sediul PD sector 3 unde pana in 2000 Daniel era jupan, ca doar era finutul lui Petrica Roman. 

    Cand i-am demontat masinile de cusut care ocupau tot etajul sediului si i-am adus pe cei de la IDEB sa desfiinteze bypassul contorului, m-am trezit, ca de obicei, cu o găleata de lături ale presei in capul meu, că, ce, după câte a facut tati pentru țara asta, nu poate și ea sa aibe o firma in sediul partidului? Chiar o fi foc? 

    Cea mai vocala atunci, acum 17 ani, era madam Oana Stancu, actuala Oana Zamfir.

    Proștii se dă de gol singuri, că așa e ei."  

    1. Poate ne expica domnul senator cum e cu furatul curentului? Eu nu am mai auzit pana acum povestea asta. Sigur exista si o varianta a senatorului... Poate ii pune cineva intrebarea.

      Haha

      Deci nu degeaba i se zice Zamfurt

    Pleaca bai nea Zamfir din PNL ca numai tampenii comuniste propui. Mergi de te angajeaza la Piperea ala de ti-a dictat legile alea neconstitutionale. Dispari!

    I-auzi neica, cica parlamentarul fura curent! Ooooo, ce surpriza! Cine si-ar fi inchipuit...

    Hai, sa traiesti pe unde esti, neicusorule :-) 

    Interesele strainilor cer capul lui?

    Catu in dimineata asta isi depune candidatura? 

    1. Orban se comporta ca Dragnea.

      Acelasi aluat, acelasi mod de a conduce un partid.....in stil golanesc.

      Mare liberal. 

      Putintica rabdare stimabile! Orban nu va iesi la pensie din fruntea PNL. 

    Oare ce-or fi scris pe subiectul asta demagogic site-ul amiral coldniuz si mult prea incisivul spanariot contrabanci?

    Doamne ajuta sa fie bine la toti si bere la promotie pe la mo testi!  

    Oare metoda “pumnul in gura “nu este tipica PSD si nenea orban a adoptat-o ca ordin de la Manole ?! Păcat ca PNL a făcut mișcarea asta pt ca la următoarele alegeri nici pragul de 5% nu il mai face !

    PNL mai e partid liberal?

    Azi imi pare rau ca am votat cu Pnl, A politic fiind.

    1. Ar trebui ca astia ca tine sa nici nu aiba drept de vot ca votati pe cei care va promit cel mai mult, pe persoana fizica, si ati nenorocit tara incurajand demagogia.

    De un populism si socialism formidabil.

    Nu avea niciu legatura cu economia de piata libera, deci nici cu liberalismul. 

    Multi votanti convinsi liberali au fost pierduti din cauza lui si nu numai. 

    Pentru socoteala a cateva voturi pe care oricum nu le-au luat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb