PNL şi PD vor participa împreună la alegerile parţiale de luna viitoare

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2005

Alianţa nu mai poate să adopte legi organice

Liberalii şi democraţii doresc introducerea votului prin corespondenţă la Senat

Liderii PNL şi PD au convenit ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei DA, să lanseze candidaturi comune la alegerile parţiale de la sfîrşitul lunii octombrie, a declarat Eugen Nicolăescu, purtătorul de cuvînt al liberalilor. În alegerile pentru consiliile locale va fi folosit drept criteriu procentajul obţinut de cele două formaţiuni la ultimele alegeri locale, a spus Nicolăescu. În cazul primarilor, va fi ales candidatul cu cele mai mari şanse, desemnat în urma unui sondaj de opinie, dacă nu există o înţelegere între organizaţiile locale ale PNL şi PD.

În altă ordine de idei, Eugen Nicolăescu a menţionat că liderii Alianţei au fost informaţi în legătură cu situaţia din zonele sinistrate, prin intermediul unor materiale prezentate de parlamentarii care au fost în teritoriu la sfîrşitul săptămînii trecute. "Toate aceste documentare centralizate au fost trimise la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de la Guvern, ca să fie găsită o soluţie", a mai spus Nicolăescu.

Pe de altă parte, PNL şi PD solicită prelungirea programului de lucru la Senat, în vederea urgentării adoptării modificărilor aduse Regulamentului. CNC a constatat că, prin plecarea unor senatori liberali şi democraţi în calitate de observatori la Parlamentul European, "se ajunge la imposibilitatea adoptătii legilor organice". Amintim că, din cei 50 de membri ai grupului parlamentar al Alianţei PNL-PD din Senat, cinci au fost desemnaţi observatori la Parlamentul European. Astfel, liderii Alianţei doresc modificarea regulamentului Senatului în regim de urgenţă, ca să asigure majoritatea necesară adoptării legilor organice, după plecarea euro-observatorilor români la Parlamentul European. "La Senat, după plecarea euro-observatorilor, nu se mai pot adopta legi organice, avînd în vedere că e nevoie de 69 de voturi, dintr-un total de 137", a declarat preşedintele PD, Emil Boc. Coaliţia guvernamentală dispune de 71 de senatori, iar în condiţiile în care au plecat 15 parlamentari, la Senat nu mai există majoritatea necesară pentru adoptarea legilor organice. În context, preşedintele PD a menţionat că în proiectul de modificare a regulamentului Senatului este prevăzută posibilitatea votului prin corespondenţă. "Plecăm la Bruxelles în interes naţional, dar compromitem legi importante în plan naţional, pentru că nu pot fi adoptate din cauza faptului că nu avem majoritatea necesară", a spus Emil Boc, adăugînd: "Pe PSD şi PRM nu se poate conta, întrucît aceste partide demonstrează că au acţionat duplicitar, în funcţie de interesele de moment pe care le au".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb