Polemici în Spania după ce surorile regelui Felipe al VI-lea s-au vaccinat înainte să le vină rândul

J.P.
Internaţional / 4 martie 2021

Polemici în Spania după ce surorile regelui Felipe al VI-lea s-au vaccinat înainte să le vină rândul

Furtună în Spania din cauza surorilor regelui Felipe al VI-lea: Elena şi Cristina, care, conform ziarelor El Confidencial şi El Mundo, au fost vaccinate împotriva Covid în timpul unei vizite la tatăl lor Juan Carlos, care din august trecut locuieşte în Emiratele Arabe Unite, relatează G4media.

Elena, în vârstă de 57 de ani, şi Cristina, în vârstă de 55 de ani, nu fac parte din categoriile persoanelor care au prioritate la vaccinare în Spania şi ştirea a provocat reacţii indignate din partea membrilor guvernului, format din Partidul Socialist şi Unidas podemos. Miquel Iceta, ministrul politicilor teritoriale a declarat că acest tip de comportamente provoacă "neîncredere" în instituţii.

Cristina este rezidentă în Elveţia, iar sora ei Elena, în Spania. Exponenţii partidelor de dreapta au apărat decizia celor două femei de a nu respecta prioritatea de vaccinare acasă. "Nu au luat vaccinul niciunei persoane din Spania", a declarat Jose Luis Martinez-Almeida, purtător de cuvânt al Partidului Popular şi primar al Madridului.

Casa Regală nu a confirmat şi nici nu a dezminţit ştirea, însă a specificat că membrii actualei familii regale - formată din Felipe al VI-lea, soţia sa Letizia şi fiicele Leonor şi Sofia - nu au fost încă vaccinaţi şi îşi aşteaptă rândul. "Regele nu este responsabil pentru acţiunile surorilor", au spus surse apropiate monarhului.

Potrivit presei iberice, se pare că şi Juan Carlos, în vârstă de 83 de ani, rege al Spaniei din 1975 până în 2014, ar fi fost deja vaccinat în Emiratele Arabe.

Juan Carlos a părăsit ţara vara trecută, după ce a fost implicat într-un scandal pentru presupuse operaţiuni fiscale ilegale în străinătate. Fostul rege a returnat autorităţilor fiscale peste 4,5 milioane de euro pentru impozite neplătite şi este cercetat de justiţia spaniolă şi elveţiană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am trait sa o aud si pe asta: sa fii invidios pe unii care si-au injectat in ei "otrava si moartea din seringa" si care vor avea zilele numarate si cumplite! Rau de tot a decazut omenirea asta!

    1. Nu sint singurele neroade. Mai ales ca "vaccinurile" sint "gratis". Ca și testele impostoare. Dar au aratat ca "le pasa". Nici nu mira ca nenorociții care pun în aplicare planul demenți lor planetari, au atât succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb