Politehnica Bucureşti: Proiect de energie verde, finanţat cu peste 29 milioane de lei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 august

Proiectul, intitulat "Asigurarea energiei electrice prin instalarea de sisteme fotovoltaice pentru autoconsum în clădirile UNSTPB", urmăreşte să genereze anual aproximativ 7.618 MWh de energie electrică. Sursa: upb.ro

Proiectul, intitulat "Asigurarea energiei electrice prin instalarea de sisteme fotovoltaice pentru autoconsum în clădirile UNSTPB", urmăreşte să genereze anual aproximativ 7.618 MWh de energie electrică. Sursa: upb.ro

English Version

Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti (UNSTPB) a semnat un contract de peste 29 milioane de lei pentru un proiect ambiţios de instalare a sistemelor fotovoltaice pe 56 de clădiri din campusurile sale. Finanţat prin Programul Fondul de Modernizare, administrat de Ministerul Energiei, proiectul marchează un pas semnificativ în tranziţia către surse de energie regenerabilă în instituţiile de învăţământ superior din România.

Proiectul, intitulat "Asigurarea energiei electrice prin instalarea de sisteme fotovoltaice pentru autoconsum în clădirile UNSTPB", urmăreşte să genereze anual aproximativ 7.618 MWh de energie electrică. Aceasta va fi distribuită eficient în cele trei campusuri ale universităţii: Regie, Noul Local şi Leu. Puterea instalată cumulată va atinge 7,04 MW, asigurând 1.526 MWh/an pentru campusul Regie, 5.458 MWh/an pentru Noul Local şi 632 MWh/an pentru campusul Leu. Acest proiect nu doar că va reduce dependenţa de sursele convenţionale de energie şi va diminua semnificativ costurile energetice, dar va avea şi un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. "Prin instalarea acestor sisteme fotovoltaice, Politehnica Bucureşti va reuşi să asigure o sursă de energie verde şi sustenabilă pentru activităţile sale zilnice", se arată într-un comunicat emis de universitate. Studenţii şi personalul universităţii vor beneficia de condiţii mai bune în spaţiile de cazare şi în sălile de curs, datorită creşterii eficienţei energetice şi optimizării consumului de energie. În acelaşi timp, universitatea îşi consolidează angajamentul faţă de responsabilitatea socială, transformându-şi campusurile într-un model de sustenabilitate şi eficienţă energetică. În cadrul ceremoniei de semnare a contractului, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi rectorul UNSTPB, Mihnea Costoiu, au subliniat importanţa acestui proiect. Costoiu a declarat că "acest sprijin financiar reprezintă un angajament ferm al Ministerului Energiei de a susţine instituţiile publice în tranziţia către surse de energie regenerabilă şi de a încuraja adoptarea soluţiilor inovatoare care contribuie la reducerea impactului asupra mediului."

Prin acest proiect, Politehnica Bucureşti nu doar că îşi modernizează infrastructura, ci şi pregăteşte terenul pentru formarea viitoarelor generaţii de ingineri şi specialişti, care vor fi capabili să dezvolte soluţii inovatoare pentru provocările energetice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb