Poliţia franceză a arestat 217 persoane la ultimul protest împotriva reformei pensiilor de la Paris

D.T.
Internaţional / 17 martie 2023

Poliţia franceză a arestat 217 persoane la ultimul protest împotriva reformei pensiilor de la Paris

Poliţia franceză a arestat ieri seară 217 persoane în timpul protestului de la Paris împotriva controversatei reforme a pensiilor, care a fost trecută prin parlament prin angajarea răspunderii guvernului, fără un vot final în camera inferioară a parlamentului, informează Agerpres.

Potrivit sursei, 217 persoane au fost arestate după ce protestele au izbucnit în Place de la Concorde, în centrul Parisului, în apropierea locului de reunire a camerei inferioare a parlamentului.

Potrivit relatărilor din media, poliţia a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii din piaţă. Între altele, demonstranţii au dat foc la paleţi din lemn şi au aruncat cu obiecte în forţele de ordine. Circa 6.000 de protestatari împotriva reformei pensiilor se aflau în piaţă când au avut loc ciocnirile cu forţele de ordine.

Ieri după-amiază guvernul a decis în ultimul moment să adopte cel mai important proiect de reformă al preşedintelui Emmanuel Macron - care prevede creşterea graduală a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani - şi să treacă peste camera inferioară a parlamentului, Adunarea Naţională, unde rezultatul votului era imprevizibil.

Există un articol special în Constituţia franceză care permite acest lucru. Reforma poate fi invalidată totuşi de o moţiune de neîncredere în guvern.

Proteste au izbucnit şi în alte oraşe franceze, între care Marseille, Dijon, Nantes, Rennes, Rouen, Grenoble, Toulouse şi Nisa. Sindicatele au lansat un apel la organizarea unei noi zile naţionale de greve şi proteste joia viitoare. Milioane de persoane au ieşit deja în stradă împotriva propunerii de reformă, se mai precizează în sursă.

Între timp, ministrul de interne Gerald Darmanin a cerut poliţiei să instituie "măsuri sporite de protecţie" pentru membrii parlamentului în contextul protestelor în desfăşurare.

Parlamentarii sunt expuşi la ameninţări, insulte şi deteriorarea proprietăţii, a afirmat ministrul într-o scrisoare trimisă prefectului poliţiei din Paris, prefectului poliţiei din Bouches-du-Rhône, directorului poliţiei naţionale şi şefului jandarmeriei naţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toti sunt agenti rusi, francezii sunt in culmea fericirii

    si nimeni nu protesteaza,

    asa e in democratia perfecta occidentala 

    Pe scurt Francezii sunt cam 66.000.000 oameni si se asteapta ca in 2050 sa fie 22% din ei pensionari + 3 % copii avem 25% oameni care nu muncesc dar primesc. Mai avem asistatii sociali, bolnavii, handicapatii si somerii sau imigrantii fara loc munca rezulta cam 20-25.000.000 oameni care nu muncesc avem prin reducere 41-45.000.000 milioane de oameni care muncesc. ( desi sibla ei cam 5.000.000 sunt la stat: armata scoala doctori politicieni). Acum 40.000.000 producatori puri. ( sa zicem). O speranta de viata de 80 ani. De la 62 acum la 80 sunt 18 ani pensie ( dupa 40 ani munca ..35 ca mai au si pauze somaj etc. Sa zicem 36 adica la 2 ani munca ai un an pensie. Asta e acum. 2 ani daca se mareste avem 16 ani pensie si 38 munciti adica pt pt 2.5 ani munca ai 1 an pensie. Adica pierd oamenii 20% din beneficii...adica 40.000.000 oameni × 4 ani ( 2 ani munca in plus si 2 ani de beneficii in minus ca la pensie nu muncesti dar primesti) × 2500 €/luna venituri × 12 luni = 480.000.000.000 euro pierdere pt oameni si castig pt smecherii din spatele statului. 480 miliarde euro. Asta la minim. Ca real e pesre 500 miliarde. Ca am calculat la salar minim fara alte cresteri samd. Pt 500 miliarde or sa omoare astia si 1000 oameni ca tot ies in avantaj. Adica calculati si voi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb