Poliţia română a confiscate peste 15 tone de artificii şi au aplicat 113 amenzi

Jose Fierro
Miscellanea / 31 decembrie 2016

Poliţia română a confiscate peste 15 tone de artificii şi au aplicat 113 amenzi

Poliţiştii au constatat, în acest sezon, peste 700 de infracţiuni în cadrul operaţiunii "Foc de artificii". Oamenii legii au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale, au confiscat peste 15 tone de articole pirotehnice, în valoare de aproape 380.000 de lei şi au retras 17 autorizaţii, anunţă un comunicat al IGPR.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acţionează la nivel naţional, în perioada 15 noiembrie 2016 - 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în perioada 15 noiembrie - 30 decembrie, poliţiştii au efectuat 2.693 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 999 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, Poliţia a constatat 716 infracţiuni şi a depistat 626 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 737 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 15.277 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 377.000 de lei, au fost retrase 17 autorizaţii şi au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale.

O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 2.000 de activităţi de informare în şcolile din ţară.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Conform legislaţiei, nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii:

- între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;

- la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri;

- la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.

- la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

- în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre;

- pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţiile deschise cu aglomerări de persoane;

- la o distanţă mai mică de 500 de metri de păduri.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb