Ungureanu: ONPCSB trebuie să se implice mai eficient în combaterea criminalităţii

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2012

Adrian Cucu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Laura Codruţa Kovesi la prezentarea Raportului anual al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe anul 2011.

Adrian Cucu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Laura Codruţa Kovesi la prezentarea Raportului anual al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe anul 2011.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, că statul ar trebui să obţină mai mulţi bani prin combaterea evaziunii fiscale. Domnia sa a solicitat conducerii Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), cu ocazia prezentării Raportului de activitate pe anul trecut al instituţiei, ca aceasta să se implice mai eficient în combaterea criminalităţii organizate pentru a contribui la majorarea veniturilor bugetare. Solicitarea rămâne valabilă şi pentru preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a precizat primul ministru.

Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că Guvernul s-a angajat la combaterea criminalităţii organizate, orientându-se în special spre combaterea evaziunii fiscale, pentru că este o sursă de alimentare bugetară pe care consideră că nu o valorifică suficient. "Nu spun aceasta numai pentru că în sală este şi domnul Blejnar, ci pentru că trebuie să se ştie foarte bine că aşteptăm performanţe", a explicat primul ministru. Domnia sa consideră ONPCSB ca fiind o structură care contribuie masiv la credibilitatea statului român şi la asigurarea unei vieţi normale pentru cetăţenii cinstiţi, "o verigă esenţială în apărarea intereselor naţionale majore".

Mihai Răzvan Ungureanu este de părere că oficiul oferă credibilitate în faţa instanţelor internaţionale de gen.

"Nimeni nu-ţi face iluzii privitoare la dispariţia criminalităţii pentru că nu avem, din păcate, suficiente instrumente împotriva naturii umane când se manifestă în rău, dar, cu ajutorul dumneavoastră, putem face în aşa fel încât criminalitatea să fie limitată şi speranţa e că o putem aduce într-o zonă de nesemnificativ în privinţa impactului social", a conchis primul ministru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De cateva saptamani de cand "cazul Boldea" este in atentia publica ma intreb de ce nimeni nu isi indreapta atentia catre responsabilitatea agentiilor imobiliare si a notarilor publici, precum si a bancilor implicate in urmarirea PEP's, versus spalarea banilor. De ce tranzactiile au fost admise a se executa? Nu avem toti aceleasi legi in tara asta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb