Politicieni suedezi: Taiwan ar trebui să primească sprijin militar - la fel ca Ucraina

M.S.
Internaţional / 19 mai 2023

Politicieni suedezi: Taiwan ar trebui să primească sprijin militar - la fel ca Ucraina

Politicianul suedez Markus Wiechel, membru al Comitetului pentru Afaceri Externe al Riksdag şi preşedinte al delegaţiei suedeze a Consiliului Europei, susţine că Uniunea Europeană ar trebui să ofere sprijin militar Taiwanului în cazul unui atac din partea Chinei, în ciuda faptului că aceasta nu reprezintă poziţia oficială a partidului, dupa cum informeaza Tellerreport. Wiechel a declarat că dezvoltarea relaţiilor dintre ţări este nu doar necesară, ci şi benefică pentru ambele părţi.

Markus Wiechel se află într-o vizită în Taiwan împreună cu o delegaţie a Partidului Democrat Suedez. Aceştia s-au întâlnit cu reprezentanţi de marcă ai guvernului taiwanez, inclusiv ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Finanţelor, iar în curând vor avea o întâlnire şi cu preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen.

Politicianul consideră Taiwanul ca fiind o ţară independentă şi una dintre cele mai importante democraţii din lume, lider în inovaţie, afaceri şi educaţie. Partidul Democrat Suedez şi-a profilat recent poziţia ca un partid pro-taiwanez, pledând pentru sprijinul clar al comunităţii internaţionale în susţinerea guvernului din Taiwan pentru a descuraja eventuale conflicte cu China.

Există şi iniţiative în parlamentul suedez de sprijin al Taiwanului. În luna martie, Björn Söder, de asemenea, membru al Riksdag şi al Partidului Democrat Suedez, a adresat o întrebare ministrului de externe Tobias Billström (M) cu privire la intenţia guvernului de a accepta Taiwanul ca partener în Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa. Colegul de partid Nima Gholam Ali Pour, care face parte din delegaţia în Taiwan, a redactat o propunere în aprilie prin care guvernul este încurajat să lucreze pentru includerea Taiwanului în OMS. În Parlamentul European, Charlie Weimers a promovat o abordare de aprofundare a relaţiilor cu Taiwanul.

După interviul cu Markus Wiechel, biroul de presă al Partidului Democrat Suedez a dorit să clarifice că poziţia privind sprijinul militar al Uniunii Europene pentru Taiwan nu este poziţia oficială a partidului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce politicieni "minunati" care dau si viata ptr. Europa,

    bravo 

    1. Da, acesta va fi primul care se va inrola in armata ucrainiana.... of, nu, nu se va inrola... ii va trimite pe altii sa moara pentru el.

    Suedia nu poate sa își dea cu părerea .. Nu este in NATO … Taiwanul nu are nici o legătura cu Ukraina … Numai dacă China trimite armata in Ukraina in ajutorul Russiei și invers …

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb