Politicienii, absenţi de la dezbaterea "Presa în criză"

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 26 aprilie 2013

"Presa în criză", un seminar programat să înceapă la orele 10:00, la Palatul Parlamentului, a început cu 41 de minute întârziere, în absenţa premierului Victor Ponta, a preşedintelui Senatului Crin Antonescu, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care îşi anunţaseră participarea, deşi s-a reunit o mulţime de şefi mass-media, ziarişti, reprezentanţi ai sindicatelor din presă şi reprezentanţi ai altor instiuţii (inclusiv europene).

În acest moment vorbeşte Jim Boumelha, preşedintele celei mai mari organizaţii a jurnaliştilor din lume, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ), în timp ce, la un alt etaj, personalităţile noastre politice de vârf îşi desfăşoară propriul "seminar" pe tema mass-media, căutând să rezolve scandalul declanşat la radioul public de intenţia lor să-i schimbe conducerea.

Scandalul din radioul public a început săptămâna trecută, odată cu desfacerea contractului de muncă al lui Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor din Consiliul de Administraţie al Radioului Public şi preşedinte al Sindicatului Unit al Salariaţilor-Radio România. Potrivit MediaSind, "decizia a fost luată în urma unui simulacru de cercetare disciplinară ce a durat peste şase ore şi în care membrii comisiei au cerut liderului sindical să demonstreze că este nevinovat, pentru nişte fapte pe care acesta nu le-a săvârşit".

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a condamnat practicile conducerii SRR, considerand că vicepreşedintele organizaţiei, Adrian Moise, a fost sancţionat deoarece a protestat împotriva diminuării nelegale a veniturilor angajaţilor SRR (prin încălcarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media), că Sindicatul SUS-RadioRomania a sesizat Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea preşedintelui - director general al SRR în deţinerea unor funcţii, precum şi pentru că a condamnat în mod public faptul că la conducerea SRR a fost numit Ovidiu Miculescu, o persoană care a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta Securitate, pentru a-i urmări pe jurnalişti.

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, prin preşedintele Arne Konig, a transmis în data de 17 aprilie a.c. Parlamentului României, Comisiilor de Cultură, arte şi mijloace de informare în masă şi Comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, o scrisoare prin care susţine cererea FRJ MediaSind de a se ancheta conducerea SRR pentru abuzurile semnalate.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a anunţat că va susţine orice acţiune în faţa instanţelor de judecată civile şi penale împotriva abuzurilor conducerii SRR. De asemenea, FRJ MediaSind a solicitat Parlamentului şi celorlalte instituţii abilitate să cerceteze în regim de urgenţă faptele sesizate de organizaţiile interne şi internaţionale din mass-media faţă de sitiuaţia din Radioul Public, instituţie plătită din banii cetăţenilor.

În plus, alte organizaţii sindicale de profil (Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti din ANP AGERPRES, Sindicatul 2002 din Societatea Română de Televiziune, Sindicatul Liber al Salariaţilor din Regia Autonomă Monitorul Oficial, Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii, Federaţia Sindicatelor Artiştilor Interpreţi din România, Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România şi Grupul de Dialog Social, Comitetul Sectorial Mass-Media), au protestat în această săptămână faţă de acţiunile administraţiei Societăţii Române de Radiodifuziune împotriva conducerii Sindicatului Unit al Salariaţilor din SRR.

Într-o scrisoare adresată Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, aceste organizaţii au protestat faţă de concedierea abuzivă a lui Adrian Moise, prin încălcarea Constituţiei României, Codului Muncii, Convenţiilor OIM şi Legii dialogului social. De asemenea, organizaţiile sindicale au condamnat ruperea sigiliului, spargerea sediului organizaţiei sindicale aflat în incinta cladirii SRR, evacuarea lucrurilor şi a documentelor, fără ca administraţia să deţină o hotărâre definitivă şi irevocabilă de evacuare.

La începutul acestei săptămâni, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a solicitat sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi Parlamentului European pentru stoparea abuzurillor administraţiei conduse de Ovidiu Miculescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Este evident ca dictatorul este de vina.

    Daca Make a scris acest articol (desi nu cred), este grav; este cel mai slab si fara rost. Acum sunt convins 100% ca suntem in criza profunda. 

    ":În acest moment vorbeşte Jim Boumelha."

    Eu citesc acum!!! / 19.32 /

    Tot mai vorbeste? 

    Are dreptate Make! Sa-ti vina in tara seful jurnalistilor din lume iar Ponta, ca sef de guvern, sa nu participe sau sa trimita un inlocuitor , e o mare nesimtire. Si asta pentru ce? Ca sa-si tina in brate prietenul securist Miculescu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb