Politico: "UE dezamăgeşte lucrătorii din economia gig în căutarea protecţiei sociale"

T.B.
Miscellanea / 12 februarie 2024

Politico: "UE dezamăgeşte lucrătorii din economia gig în căutarea protecţiei sociale"

Negociatorii UE au ajuns la un acord privind o lege menită să ofere protecţie socială lucrătorilor din economia gig, dar rezultatul final a fost privit cu dezamăgire de ambele tabere implicate, potrivit politico.com.

Textul final al Directivei de lucru a platformei, după doi ani de dezbateri, este departe de a satisface ambiţiile Comisiei Europene şi lasă multe întrebări fără răspuns în ceea ce priveşte statutul lucrătorilor şi beneficiile acestora, conform sursei.

Comisia Europeană a încercat să introducă criterii clare pentru a determina dacă platformele precum Uber şi Deliveroo sunt considerate angajatori şi dacă lucrătorii lor ar trebui să primească drepturi şi beneficii adecvate, relatează agenţia. Cu toate acestea, în timpul negocierilor, textul legii a fost diluat semnificativ, lăsând mult loc pentru interpretare şi întrebări în legătură cu aplicarea practică a acestuia, transmite sursa indicată.

Una dintre principalele puncte de dispută a fost legată de criteriile propuse pentru a determina statutul de angajat al lucrătorilor din gig. Propunerea iniţială a Comisiei Europene a fost eliminată din textul final al legii, lăsând statele membre să decidă singure cum să abordeze această problemă, informează politico.

Daniel Friedlaender, lobbyist şef al grupului de lobby tehnologic CCIA Europe, a exprimat îngrijorarea faţă de rezultatul negocierilor, declarând că este "un alt exemplu periculos de grabă către un rezultat, indiferent de rezultatul sau de răul pe care l-ar putea crea", precizează sursa indicată.

Uber a emis şi el o declaraţie, afirmând că acordul "nu reuşeşte să realizeze niciunul dintre obiectivele iniţiale ale directivei" şi că, dacă este aprobat, "va lăsa sute de mii de lucrători ai platformei în întuneric", potrivit sursei citate.

În timp ce sindicatele şi platformele tehnologice sunt nemulţumite de compromis, există speranţe că acesta ar putea reprezenta totuşi un pas către o mai mare protecţie pentru lucrătorii din economia gig în Europa, adaugă sursa precizată. Cu toate că textul legii este departe de a fi perfect, unii consideră că este important să se facă progrese şi să se creeze un cadru legal pentru a aborda problemele din economia gig, transmite politico.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb