Polonia a majorat preţul acţiunilor bursei de la Varşovia ce vor fi vândute în noiembrie

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 octombrie 2010

Polonia a majorat preţul acţiunilor bursei de la Varşovia ce vor fi vândute în noiembrie

Polonia a majorat cu 7% intervalul de preţ pentru oferta publică iniţială a Warsaw Stock Exchange (WSE), transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Conform unui document obţinut de Bloomberg, guvernul vinde acţiunile bursei de la Varşovia pentru un preţ cuprins între 26 şi 46 de zloţi pe acţiune, faţă de preţul maxim de 43 de zloţi anunţat iniţial.

Trezoreria poloneză a anunţat în urmă cu două săptămâni că guvernul polonez va scoate la vânzare în noiembrie pachetul majoritar de acţiuni la Warsaw Stock Exchange, cea mai mare bursă din Europa Centrală.

Trezoreria poloneză, care deţine 98,8 procente din WSE, are de gând să ofere aproximativ 63,82 procente din acţiuni către investitorii instituţionali şi individuali. Ministrul polonez al Trezoreriei, Aleksander Grad a precizat însă că guvernul va păstra în continuare un pachet de 35 de procente la WSE, ceea ce înseamnă că îşi va menţine controlul strategic asupra bursei.

Investitorii individuali vor putea subscrie în perioada 18-27 octombrie, în timp ce procesul de bookbuilding pentru investitorii instituţionali se va derula în perioada 29 octombrie-3 noiembrie.

Cu 387 de companii, în valoare de 802 miliarde zloţi (205 miliarde euro), listate la WSE, bursa de la Varşovia este cea mai mare bursă din Europa Centrală şi de Est în termeni de valoare a tranzacţiilor şi capitalizare de piaţă, depăşind bursa de la Viena, potrivit cifrelor Federation of European Securities Exchanges. În plus, WSE ocupă şi poziţia de lider în ceea ce priveşte piaţa europeană de IPO în al doilea trimes­tru al acestui an, cu şapte IPO-uri, în valoare de 3,139 miliarde euro, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers.

Warsaw Stock Exchange este "perla" unui proces de privatizare prin care guvernul polonez vrea să strângă 25 miliarde de zloţi (6,36 miliarde euro), cu care să acopere un deficit public ce ar urma să ajungă în acest an la 7% din PIB, mai mult decât dublu faţă de limita de 3% din PIB autorizată de Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Io dupa privatizarea Bursei Poloneze o sa imi cumpar actiuni acolo. Si o sa devin seful lu' Domnu Ancutza. Sa ma lase la protocol la vapoarele de la Gdansk, pe care le-a lasat Sobietzki in Poaina Tzepeshlish. Pentru viitorul premier...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb