POLONIA: ONG-urile cer UE să oprească construirea unui zid care afecteaza padurile protejate

G.U.
Internaţional / 9 februarie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Peste 150 de organizaţii neguvernamentale cer Comisiei Europene să intervină pentru a opri construcţia unui zid la graniţa dintre Belarus şi Polonia care traversează zone protejate, inclusiv una dintre ultimele păduri primitive din Europa, potrivit Reuters.

Polonia a început construirea unei bariere metalice de 186 km (115,6 mile) în ianuarie pentru a descuraja migranţii după ce aproape 40.000 de persoane din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa au încercat să treacă din Belarus anul trecut.

Bariera va străbate mai multe arii protejate, precum Natura 2000, inclusiv Pădurea Bialowieza, un sit al Patrimoniului Natural Mondial UNESCO şi gazdă zimbrului european, râsului şi a altor specii pe cale de dispariţie.

Organizaţiile din 25 de ţări susţin că proiectul va diviza habitatele animalelor şi va întrerupe conectivitatea ecologică, notează sursa citată.

"Ne opunem construcţiei acestui zid oribil, care va fi ineficient în stoparea crizei migraţiei, riscând în acelaşi timp prăbuşirea speciilor protejate precum râsul. Solicităm Comisiei Europene, care este gardianul tratatelor şi legilor UE, să ia măsuri urgente pentru a opri această barieră care contravine tuturor principiilor europene privind drepturile omului şi care încalcă legislaţia UE privind natură", a declarat Augustyn Mikos, reprezentat al uneia dintre organizaţiile neguvernamentale.

Apelul va fi înaintat marţi unui reprezentant al executivului UE la Varşovia împreună cu o scrisoare semnată de peste 1.500 de cadre universitare şi o petiţie a comunităţii locale care se opun zidului.

Organizaţiile spun că decizia de a construi bariera a fost luată fără consultări publice sau o evaluare a impactului asupra mediului.

Guvernul Poloniei a precizat că legea privind zidul de frontieră nu impune o astfel de evaluare şi că peste 20 de puncte de trecere pentru animale vor fi construite pentru a limita impactul acestuia asupra vieţii sălbatice.

UNESCO, Comisia Europeană şi ecologistii au cerut în ianuarie o evaluare adecvată a impactului construcţiei asupra mediului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci numai padurile trebuie protejate nu si Polonia de imigranti:-)...Acum se vede ca si in Polonia, ONG-urile sunt platite de rusi ca si in Romania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb