Polonia spune că axa China-Rusia este periculoasă

G.D.
Internaţional / 22 martie 2023

Polonia spune că axa China-Rusia este periculoasă

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a calificat astăzi drept ''periculoasă'' axa China-Rusia, după ce liderul chinez Xi Jinping a încheiat o vizită la Moscova, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vizita liderului chinez la Moscova "ne umple de îngrijorare" deoarece "axa China-Moscova este periculoasă", a spus prim-ministrul polonez într-o conferinţă de presă comună cu omologul său japonez Fumio Kishida.

Xi Jinping a părăsit astăzi Rusia după un summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, cei doi lideri salutând ieri intrarea într-o "nouă epocă" a relaţiei lor "speciale" în faţa Occidentului.

În cadrul vizitei, preşedintele rus a sprijinit prudent planul Chinei pentru reglarea conflictului din Ucraina, acuzând în acelaşi timp Kievul că îl respinge.

Polonia, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Ucrainei, s-a declarat îngrijorată de consolidarea cooperării între Beijing şi Moscova.

"Încercăm să convingem China să nu susţină Rusia în politica sa internaţională agresivă", a adăugat şeful guvernului polonez.

Kishida a ajuns în Polonia după ce a vizitat Ucraina vecină. El s-a deplasat la Kiev şi în oraşul martir Bucea, din apropierea capitalei Ucrainei, unde soldaţii ruşi au fost acuzaţi că au comis atrocităţi.

Premierul japonez a salutat ajutorul oferit de Polonia acestei ţări afectate de război şi a precizat că i-a transmis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski "solidaritatea de neclintit a Japoniei şi G7".

El a invocat "povara mai mare" asupra Poloniei în sprijinul oferit Kievului ca motiv pentru un nou ajutor din partea Japoniei pentru Varşovia.

"Din cauza poverii tot mai mari asupra Poloniei provocată de agresiunea rusă persistentă în Ucraina, l-am informat pe prim-ministrul polonez (Mateusz Morawiecki) că am luat decizia de a trata Polonia ca un beneficiar special al ajutorului pentru dezvoltare, în ciuda faptului că economia Poloniei este în creştere şi că Polonia nu este o ţară care primeşte ajutor pentru dezvoltare'', a explicat premierul nipon.

Kishida a mai declarat că a căzut de acord cu Morawiecki să extindă cooperarea bilaterală în sfera securităţii, în economie şi în alte domenii.

Japonia deţine în prezent grupul G7, din care mai fac parte Canada, Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Axa USA - UE cum e

    1. daca nu stii, nu te baga

    AȘA E ! TRĂIASCĂ RUSSIA ! TRĂIASCĂ CHINA ! ALIANȚA RUSSIA-CHINA SĂ STEA și POLONIEI în GÂT, cum STĂ la SUA, NATO și UE ! ȘI SĂ VĂ ASFIXIEZE PE TOȚI ȘI DE TOT, CĂ VĂ MERITAȚI ACEASTĂ SOARTĂ, LICHELELOR !

    Polonia a câștigat enorm de pe urma produselor importate din China și apoi exportate în EU sub diferite branduri, poate vede sfârșitul castigurilor ușoare .

    1. POLONIA E NEAM DE ... TRAISTĂ ! SE ASEAMĂNĂ LEIT CU ... (...)UCRAINENE ! ...

    Pai ce credeai, mai amarastene, ca axa aia de care vorbesti o sa va mangaie pe crestet, pe niste tupeisti, obraznici si neputinciosi ca voi? Fiti siguri ca atunci cand situatia o va cere, "kaput" va scrie pe voi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb