Ponta caută preşedinte ASF în curtea Băncii Naţionale

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2014

Ponta caută preşedinte ASF în curtea Băncii Naţionale

Premierul Victor Ponta a discutat, ieri, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu despre găsirea unei persoane cu suficientă experienţă şi prestigiu care să preia conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, al cărei preşedinte, Dan Radu Ruşanu, a demisionat după ce a fost arestat, în cazul "Carpatica".

Primul ministru a declarat, ieri, că au fost luate în considerare mai multe nume, însă că nu s-a luat încă o decizie.

Unul dintre numele vehiculate a fost cel al bancherului Nicolae Dănilă, membru în Cosiliul de Administraţie al BNR, şi fost preşedinte al Băncii Comerciale Române.

Referitor la această propunere, Victor Ponta a spus: "Mi-aş dori, dânsul (n.r. Nicolae Dănilă) este membru în board-ul Băncii Naţionale, dar trebuie să şi vrea oamenii pe care-i propunem".

Premierul consideră că trebuie făcută cât mai rapid o numire la conducerea ASF: "Am discutat de mai multe ori astăzi (n.r. ieri) şi cu guvernatorul Mugur Isărescu, încercăm să găsim o persoană, evident, nepolitică, cu suficientă experienţă şi prestigiu în domeniu, care să asigure conducerea unei instituţii care a fost extrem de afectată în ultima vreme".

Având în vedere descrierea făcută de Victor Ponta, dar şi una dintre propuneri, se pare că noul preşedinte al ASF se vrea a fi cât mai apropiat posibil de Banca Naţională. Astfel, zvonurile că şefia ASF ar urma să fie preluată de actualul vicepreşedinte pentru piaţa de capital Mircea Ursache încep să se risipească.

De altfel, un asemenea mesaj a fost transmis, recent, de Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA. "Oricine ar ajunge să conducă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar trebui să fie cineva neutru politic, cum este Mugur Isărescu", a spus domnia sa. În acest fel, constată el, România îşi va reforma piaţa de capital şi va începe să atragă investitori străini.

Ca să fie spălată ruşinea scandalurilor din jurul Autorităţii de Supraveghere Financiară, de la începutul acestui an, la nivel înalt, s-a discutat inclusiv despre varianta desfiinţării instituţiei, potrivit unor surse din piaţă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată, în aprilie 2013, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

La mai puţin de un an distanţă, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în dosarul "Carpatica", pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor Carpatica Asig.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ei da Dl ponta daca mergeti in directia asta, ar fi bine. Sper sa va mentineti. Asa oameni ca danila ar da mare valoare. Poate totusi faceti curatenie prin consilierii Dvs. Nu se tine sa tineti gineri ai fostilor comunisti pe langa Dvs. Si sa fim sinceri nu au nici o calitate de consilier economic. Sa nu uitam ca au Murit oameni pentru aceasta liberate.

    1. Referitor la această propunere, Victor Ponta a spus: "Mi-aş dori, dânsul (n.r. Nicolae Dănilă) este membru în board-ul Băncii Naţionale, dar trebuie să şi vrea oamenii pe care-i propunem"

      Deci tot politici in spate. 

      Hai ca se poate, unul cu ochii albastrii....

      La cine, la care?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb