ZIARUL BURSA

18 martie 2014
Ediţia din 19.10.2024
"Suntem deja în război, nu ne trebuie obuze să ne dăm seama"

EMOŢIA EUROPEANĂ - IONEL BLĂNCULESCU DESPRE SITUAŢIA CRIMEEI: "Suntem deja în război, nu ne trebuie obuze să ne dăm seama"

EMILIA OLESCUPolitică / 18 martie 2014

Oficialii care transmit populaţiei că ţara noastră nu are nicio legătură cu evenimentele din Federaţia Rusă se înşală, este de părere Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta.

Domnia sa ne-a declarat: "Ne pierdem în detalii şi nu vedem la nivel global. Ar trebui transmis un semnal celor care încearcă să liniştească şi să spună că România nu are nicio legătură cu mişcările din zonă".

Mişcări separatiste în Europa

EMOŢIA EUROPEANĂ Mişcări separatiste în Europa

VALENTIN BUSUIOCPolitică / 18 martie 2014

În regiunea Veneto, din Italia, se desfăşoară, în perioada 16 - 21 martie, un referendum cu privire la separarea de restul ţării, cei 3,8 milioane de cetăţeni din oraşele Veneţia, Verona, Treviso, Padova, Belluno şi Vicenza fiind chemaţi să răspundă la întrebarea: "Vreţi ca Veneto să devină republică federală independentă?", precum şi să aleagă dacă Veneto să facă sau nu parte din Zona Euro şi NATO. Conform BBC, recentele sondaje de opinie sugerează că două treimi dintre cei 4 milioane de cetăţeni sunt în favoarea secesiunii, dar votul nu va fi recunoscut din punct de vedere juridic.

Ponta caută preşedinte ASF în curtea Băncii Naţionale

Ponta caută preşedinte ASF în curtea Băncii Naţionale

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 18 martie 2014

Premierul Victor Ponta a discutat, ieri, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu despre găsirea unei persoane cu suficientă experienţă şi prestigiu care să preia conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, al cărei preşedinte, Dan Radu Ruşanu, a demisionat după ce a fost arestat, în cazul "Carpatica".

UniCredit ar putea vinde sau lista divizia de gestionare a activelor

UniCredit ar putea vinde sau lista divizia de gestionare a activelor

A.G.Bănci-Asigurări / 18 martie 2014

UniCredit, cel mai mare grup bancar italian, ar putea vinde sau lista divizia de gestionare a activelor, Pioneer Investments, evaluată la peste două miliarde de euro (2,79 miliarde de dolari), ca parte a programului de vânzare a activelor, se arată într-un articol apărut în publicaţia britanică "Financial Times" (FT), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Bursa din Hong Kong face presiuni pentru schimbarea normelor de reglementare

Bursa din Hong Kong face presiuni pentru schimbarea normelor de reglementare

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 martie 2014

La câteva ore după ce gigantul chinez de comerţ online "Alibaba Group Holding" Ltd. a lansat procedura de listare pe piaţa din New York, în defavoarea celei din Hong Kong, conducerea acesteia din urmă a îndemnat autorităţile de reglementare să modifice normele, astfel încât să găzduiască noi oferte publice iniţiale, conform Wall Street Journal.

Învăţământul, pregătit să livreze peste 200.000 de şomeri

Învăţământul, pregătit să livreze peste 200.000 de şomeri

OCTAVIAN DANCultură / 18 martie 2014

Absolvenţii de liceu sunt pregătiţi foarte bine pentru ... şomaj. Datele ultimilor patru ani demonstrează că aproximativ 45% dintre tinerii care au terminat un liceu nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă şi nici nu au posibilitatea să-şi continue studiile ajungând în cele din urmă la sediile Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă de unde aşteaptă ajutorul de şomaj.

Inflaţia din zona euro încetineşte

Inflaţia din zona euro încetineşte

V.R.Jurnal de criză / 18 martie 2014

Inflaţia anuală din zona euro a fost de 0,7% în luna februarie, faţă de 0,8% în ianuarie, conform datelor modificate, anunţate ieri de Eurostat. În estimarea sa preliminară, oficiul de statistică anunţa o inflaţie de 0,8% în zona euro, în februarie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

DEICHMANN România - creştere anuală de 8,4%

I.P.Companii / 18 martie 2014 /

Comerciantul de încălţăminte DEICHMANN România, prezent pe piaţa din România din 2007, a vândut anul trecut aproximativ 2,5 milioane de perechi de încălţăminte, adică cu 200.000 de perechi mai mult decât în 2012, informează un comunicat de presă...

"UAMT" are o nouă conducere

ADRIAN DRĂGHICIPiaţa de Capital / 18 martie 2014 /

Acţionarii "UAMT" (UAM) au decis, ieri, revocarea din funcţie a doi dintre membrii Consiliului de Administraţie (CA) şi înlocuirea lor, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"KPMG" a anulat Adunarea Generală a "Astra Asigurări"

ADRIAN DRĂGHICIPiaţa de Capital / 18 martie 2014 /

Administratorul special al Societăţii de Asigurare - Reasigurare Astra, KPMG Advisory a hotărât anularea Adunării Generale a Acţionarilor programată pentru 17 martie 2014, întrucât operaţiunea de majorare a capitalului social s-ar fi efectuat...

Surse: RBS amână adunarea anuală a acţionarilor

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 martie 2014

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a amânat adunarea anuală a acţionarilor, în condiţiile în care încearcă să anuleze un titlu aflat în proprietatea guvernului, care opreşte practic...

"Vodafone" cumpără "Ono" pe 7,2 miliarde euro

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 martie 2014

"Vodafone Group" Plc, cel mai mare operator mondial de telefonie mobilă, va prelua compania spaniolă de cablu TV "Grupo Corporativo Ono" SA, într-o tranzacţie de 7,2 miliarde euro (10 miliarde dolari) care include datoriile...

MACRO NEWSLETTER 18 martie 2014

MACRO NEWSLETTER 18 martie 2014

Internaţional / 18 martie 2014

Preţurile producătorilor industriali din SUA şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2014, până la 0,9%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Unii sindicalişti îl vor pe Roibu înapoi la Oltchim

Unii sindicalişti îl vor pe Roibu înapoi la Oltchim

A.T.Companii / 18 martie 2014 /

Mihai Diculoiu, unul dintre liderii de sindicat de la Oltchim, ne-a declarat că a solicitat Ministerului Economiei înlocuirea administratorilor judiciari şi a directorilor combinatului vâlcean, pe motiv că au eşuat în restructurarea societăţii.

Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat

Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat

Politică / 18 martie 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ieri plângerea depusă de Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Augustin Ofiţeru prin care aceştia au contestat decizia de neîncepere a urmării penale dată de Parchetul General în cazul premierului...

Din lumea lui Barraco Barner

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 18 martie 2014

CĂTĂLIN AVRAMESCU

O coafeză a scris pe Twitter, zilele trecute, că este îngrijorată de acţiunile lui "Barraco Barner". Se referea, fireşte, la Barack Obama. Mai grav este altceva. Pentru domnişoara respectivă, acest Barraco Barner este "preşedintele...

Primăria Cornu îşi face parc fotovoltaic

Primăria Cornu îşi face parc fotovoltaic

A.T.Companii / 18 martie 2014 /

Primăria Cornu din judeţul Prahova licitează, pe SEAP, un contract de servicii pentru realizarea proiectului tehnic şi detaliilor de execuţie pentru execuţia unei centrale fotovoltaice.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.03.2014

V.R.Revista Presei / 18 martie 2014

FINANCIAL TIMES

Putin aprobă legea pentru anexarea Crimeei

Vladimir Putin a aprobat, în această dimineaţă, proiectul de lege pentru anexarea Crimeei la Rusia, sfidând sancţiunile impuse unor oficiali de la Moscova de către SUA şi UE.

Separatist movements in Europe

THE EUROPEAN EMOTION Separatist movements in Europe

VALENTIN BUSUIOC (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 18 martie 2014

A referendum concerning the separation of the Veneto region from Italy, will be held between March 16th and March 21st, and the 3.8 million citizens from the cities of Venice, Treviso, Padova, Belluno and Vicenza are being called to answer the...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo