EMOŢIA EUROPEANĂ Ţările BRICS, despre alipirea Crimeei la Rusia

VALENTIN BUSUIOC
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 martie 2014

Locuitorii din Peninsula Crimeea au votat duminică, în proporţie de 96,6%, desprinderea de Ucraina şi alipirea la Rusia. Sâmbătă, Rusia a votat contra proiectului de hotărâre a Consiliului de Securitate al ONU, cu privire la ignorarea rezultatului referendumului, în timp ce China s-a abţinut. Liu Jieyi, reprezentantul permanent al Chinei la ONU, a declarat: "China îşi păstrează o poziţie obiectivă şi corectă referitor la problema din Ucraina. Votul (Chinei - n.r.) în privinţa proiectului de hotărâre nu va face altceva decât să genereze o confruntare şi să complice situaţia, fapt ce nu este în conformitate cu interesul comun al poporului Ucrainei şi al comunităţii internaţionale".

Dintre celelalte ţări BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), India şi-a exprimat opinia oficială că Rusia are "interese legitime" în Ucraina. Astfel, pe 6 martie, Ministerul de Externe de la New Delhi a transmis, printr-un comunicat, că India "este îngrijorată cu privire la escaladarea tensiunilor, în special prin prisma faptului că peste 5 mii de cetăţeni indieni (dintre care peste 4 mii de studenţi) sunt prezenţi în diferite părţi ale Ucrainei", dar Shivshankar Menon (consilier al premierului pe probleme de securitate naţională) a pus punctul pe i: "Există interese legitime ruseşti în regiune, precum şi alte interese, iar noi sperăm să fie discutate şi rezolvate".

Brazilia nu a emis o poziţie oficială despre această problemă, dar, în a doua jumătate a lunii trecute, realul brazilian a consemnat o scădere continuă în raport cu dolarul, zilele de 24 februarie şi 3 martie fiind marcate de scăderi bruşte ale cursului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb